Topbanner

Nyhed

Golden Griffin øvelse

I perioden 2. til 3. oktober vil Hjemmeværnskompagni Hedensted deltage i en større feltøvelse kaldet Golden Griffin

25-09-2015
​Kompagniet er en del af en større feltøvelse som afholdes i Sydøstjylland​ område.

Kompagniet har under øvelsen, fået melding om terror handlig i Danmark, og er blevet bedt om at indsætte sine enheder, med henblik på at hindre terror handlinger i vores ansvarsområde.

Øvelsen skal bruges til at kontrollere kompagniets uddannelses niveau, samt bruges til at træne vores kerne kompetence nemlig Bevogtning af objekter.

Øvelsen stiller særlige krav til vores medlemmer, da vi skal bevogte et objekt i civil terræn. Det bevirker at der er flere ting der skal tages højde for, ikke nok med at vi skal reagere på de momenter der kommer mod vores objekt, så skal vi også forsøge at mindske påvirkningen af folks hverdag, så vi ikke bliver til en større sene i folks normale hverdag på vores objekt.

Som et lille tvist i øvelsen så får kompagniet tilgang af amerikanske soldater, som skal træne sammen med os, så det stiller også nogle krav til os da vi skal kunne fører og befale både på dansk og engelsk. Det bliver en spændende udfordring for vores medlemmer.

Kompagniet ser frem til en go feltøvelse, hvor hele kompagniet er indsat og træner alle vores enheder, så der bliver fuld gang i det på vores kommandostation i Bråskov hvor hele vores indsættelse bliver styret fra, og vores folk på objektet får også nok at se til.

Øvelsen starter ud fredag den 2. oktober om aftenen og slutter lørdag aften den 3. oktober. Så der er stor chance for at se uniformerede mænd i kompagniets ansvarsområde som dækker Hedensted kommune.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224