Topbanner

Nyhed

Uddannelsesdag 11 april på Hyby Fællede

Kompagniet er kommet godt igang med enhedsuddannelse

12-04-2015

Emnet var afsøgning og bykamp samt bevægelse i bebyggelse.

Dagen startede godt med køretøjer der ikke kunne starte, og hurtigt så begyndte tidsplanen at skride, men som alle gode soldater ved så holder en plan kun til første møde med fjenden, så der skulle tilpasses, men ikke nok med det så var der flere folk i terrænet, og igen skulle planerne ændres, men der blev fundet en god løsning så dagen kunne komme godt igang.

Efter kort information blev folkene delt op i to grupper, som begyndte at modtage undervisninig i hvordan man renser et rum og bevæger sig igennem en bygning, uden at miste for mange folk, og gøre det i en kontrolleret og flydende måde, og andet hold fik undervisning i bevægelse i bebyggelse hvor der blev lagt vægt på sikret passage af vej kryds.

Efter begge grupper havde været igennem de to emner så hed det undervisning i hvordan man laver indbrud igennem et vindue, og her fandt folk ud af at det ikke er det nemmeste at komme ind gennem et vindue og samtidig kunne sikre sig selv, og undervisning i hvordan man afmærker bygninger så man kan vise andre at man har været der og hvor der er sikret og hvor der er fare.

Efter undervisningen skulle der prøves at sætte det hele sammen. Opgaven hed indtag og afsøg hus. GF fik kort tid til at finde en måde til at løse opgaven, men der var en tvist da det ikke ville blive så nemt da fjenden skød igen, og da der blev brugt FX så kunne man mærke hvis man blev ramt.

Med tanke på at fjenden skød igen og man kunne mærke at man blev ramt så var der lidt mere at tænke over inden man bare stormede ind i et rum, men der kom flere løsninger til hvordan man kunne bevæge sig igennem bygningen, og det ende med at gruppen fik nedkæmpet fjenden, dog ikke uden egen tab.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224