Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Indsættelse Fredericia Havn

Hjemmeværnskompagni Hedensted indsat ved band i Fredericia.

12-02-2016

”hvad får jer til at stå her i kulde og uden løn” spurgte en betjent vores ROF,

ROF svarede det vidste han ikke rigtig, så kom det tørt fra betjenten, ”indrøm det bare, i er bare skide nysgerrige”

Lidt hen af vejen vil jeg nok give ham ret, nysgerrighed kombineret med at hjælpe til når enten politi eller storebror Hæren, flyvevåben eller marinen kalder på os.

For JA! Det var sgu koldt at stå og kikke på koldt vand, med lugten af palmeolie og gødning i næsen, udbrændte siloer og tale med borgere i Fredericia som kom ned søndag morgen for at kikke.

Men så har man jo selskab af andre hjv kollegaer som man kan få en gang røverhistorier om de ting vi går og foretager os når vi ikke lige møder hinanden ved brande eller eksploderede fyrværkerifabrikker.

Vi har som kompagni været med til at hjælpe med at Falck, beredskab og oprydningen af brand tomten af flere omgange.

Området var sølet til i palmeolie og glat som bare pokker, efter at biler inde fra området havde kørt rundt i det, så vores støvler var lige pludselig blevet gule. Vi jokede lidt med at der ville komme en masse tabsmeldinger fordi folk havde sat ild til deres støvler, for dem fik vi da aldrig rene igen.

Fra at været et total lukket område, så politiet kunne sikre sig spor og undersøge årsagen til uheldet, blev der i løbet af dagene vi var der lige så stille lukket op for vejene igennem Fredericia.

Mandag blev der så åbnet op bagtil hvor siloen havde spærret hele vejen, og HJV blev trukket ud af området.

Alt i alt en god indsættelse. Som alle på sociale medier som var med på vagterne skrev #vistillerop og jeg stiller op igen når der bliver kaldt.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring