Topbanner

Nyhed

​Stort opmøde til arrangementet

Besøg fra JDR 1. HBU Eskadron

HVK Holstebro inviterede til cola, pizza og en præsentation af Hjemmeværnet

12-11-2015

HVK Holstebro slog onsdag d. 11. november dørene op for de unge HBU soldater fra Jyske Dragonregiments 1. HBU Eskadron. Meningen med arrangementet var at informere de opmødte om Hjemmeværnet som militær organisation, vores opgaver i de forskelligartede enheder og hvordan den snart afsluttede HBU kan anvendes og vedligeholdes fremadrettet.

Kompagniet havde stillet en masse
udrustning op til beskuelse (også med fingrene) og en god flok af de aktive medlemmer var til stede for at snakke med de besøgende og besvare de spørgsmål der måtte være.

PL Kenneth Ulberg, delingsfører for en af HBU delingerne, holdt et kort og spændende foredrag om Hjemmeværnet, krydret med sine personlige erfaringer og oplevelser fra 23 år som medlem i forskellige funktioner.

Efter foredraget var HVK Holstebro vært ved rigelige mængder pizza og sodavand til at selv en flok sultne infanterister kunne blive mætte.


Spørgelysten var stor og der var masser af god snak i større og mindre grupper, Da aftenen var omme var der noteret en del navne på interesserede, der efterfølgende vil blive kontaktet af en enhed fra deres lokalområde. HVK Holstebro endte selv aftenen et medlem rigere.

Fra kompagniets side vurderes aftenen som en stor succes. Opmødet var flot og det var tydeligvis ikke kun pizzaen der havde lokket de unge mennesker inden for dørene.

Arrangementet vil helt sikkert blive en fast tilbagevendende begivenhed for kompagniet i forbindelse med at JDR uddanner de fremtidige HBU hold. 

Fakta

JDR - Jyske Dragonregiment. Er hjemhørende på Dragonkasernen i Holstebro. HBU - Hærens Basis Uddannelse. Den grundlæggende militære uddannelse alle værnepligtige og frivillige skal gennemføre.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224