Topbanner

Nyhed

Træningstilstandsprøve for HVK HOL

Kompagniets medlemmer var indbudt til at prøve kræfter med forsvarets træningstilstandsprøve.

05-08-2015

Der var indbudt til at prøve kræfter med forsvarets træningstilstandsprøve. Deltagerne kunne vælge mellem at prøve den gamle prøveform eller den nye.

Den gamle prøveform består af:
- 25 mavebøjninger
- 25 rygbøjninger
- 25 armstrækkere
- 3000 m løb, der skal klares på 15 - 16 minutter

Den nye prøveform består af to dele, en løbedel/udholdenhedstest og en styrkedel (CORE+). Alle øvelserne er inddelt i fem niveauer, og det samlede niveau soldaten består bestemmes af den øvelse der bestås på laveste niveau.

Se beskrivelse af den nye test ved at følge linket til højre.

Deltagerne gok til opgaven med krum hals og højt humør. Det var en fornøjelse at se deres gå-på mod. Der var tre deltagere der valgte at tage den nye test, mens de andre seks valgte at tage den gamle, kendte test.

Der blev kæmpet hårdt og støttet op med opmuntrende tilråb fra de der ikke selv var i gang med en øvelse.

I løbet af efteråret vil der blive sat flere datoer op, hvor alle opfordres til at være med. Det er en god mulighed for at få sat et udgangspunkt for egen fysiske formåen, få forbedret sig og ikke mindst nyde nogen hyggelige timer sammen med de andre medlemmer af kompagniet.

Fremover vil det kun være den nye test der arbejdes med, da det er den forsvaret som helhed anvender. Til gengæld lover STV (Sundheds- og TræningsVejleder) at kommer med (sund) kage.

VH Torben Schou, STV HVK HOL

Fakta

Ved forsvarets Træningstilstandsprøve skal soldaten gennemføre en styrketest (Core+) og en løbetest eller tilsvarende yo-yo udholdenhedstest (afgøres på selve dagen), som gennemføres umiddelbart i forlængelse af styrketesten.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224