Topbanner

Nyhed

Støtte til International Røde Kors sikkerhedskursus

Det Bornholmske Hjemmeværn opstillede blandt andet Check Point som alle deltagerne skulle igennem.

29-04-2015

Bevogtningsdelingsføres beretning fra denne spændende dag.

 ​

Lørdag d. 25. april blev Hjemmeværnskompagni Hasles Panseriserede Bevogtningsdeling, bestående af Mads, Jens Ole, Bjarne, Steinlein samt undertegnede, indsat for at støtte Dansk Rødekors og Beredskabsstyrelsen i uddannelsen af personel til internationale missioner. Vores opgave bestod i at oprette og et Mobile Checkpoint (MCP) mellem Rø og Olsker.

 
Halvdelen af os mødtes på Almegårds kaserne, hvor vi fik gang i en PMV (pansert mandskabsvogn), hvorefter vi kørte mod Rø, hvor der var pick-up for resten af personelet (Jens Ole og Steinlein). Når enheden var samlet rykkede vi, under egensikring, ind i området, hvor vi blev modtaget af Lars L. (Efternavnet tilbageholdes af sikkerhedsmæssige årsager J ), der skulle fungere som Commanding Officer for vores MCP.
 


Efter Lars havde givet os en fyldestgørende instruks, om hvad vi skulle og hvordan vi skulle reagere overfor Røde Kors gik vi igang med at opsætte MCP'et med searcharea, adgangssluse m.m. da det var på plads delte vi os op i searchteam, sikring og adgangskontrol.
 


 
Vi havde 5 hold igennem og selvom kommunikationen primært foregik på engelsk fik vi løst opgaven og fik opfrisket vores kundskaber med hensyn til MCP og leverede varen så Røde Kors forhåbentlig er bedre rustet når de kommer ud til verdensbrandpunkter.
 

Fakta

Formålet med Checkpointet var at demonstrere et normal officiel checkpoint som ligner dem, de fleste delegerede vil stå overfor i felten i f.m. missioner i udlandet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224