Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ejerskab giver fællesskab!

En gruppefører er som bekendt intet uden sin gruppe og når gruppen tilligemed består af frivilligt personel, er det vigtigt, at den enkelte har forståelse for opgaven og valg af opgaveløsning.
 

17-08-2018

​“Som I kan se havde Bevogtningsdelingen vejret med sig, da det hele foregik i ”felten”.



Efter en kort velkomst og briefing om kommende aktiviter ved HSL/DBH, blev der givet befaling for bevogtningsobjekt BRODAL, afsluttende med et ”RYK UD”.

Grupperne havde herefter tid til overvejelser og recce af området, og der blev markeret for deres nærsikringspost og nærforsvarshuller.
Planen for de 2x GRP løsning af bevogtningsopgaven blev gennemgået i plenum med en fremlæggelse af bl.a. højre/venstrebegrænsning, SILD, bevogtningslinje, til/afgangsveje, 4 B’er, masker i TN og FJ muligheder, med plads til refleksion og tilpasning efterfølgende.
 

Derefter blev der reccet for underbringelse, beredskabsrum og rum til vagthavende BM (VB). Der blev talt om, regnet på, debatteret mulige vagtroster, holdt op imod en sikker virkende plan for nærforsvar under et evt. ”ALARM KUP”, samt den udmatning der vil finde sted over længere indsættelse.
 
Afslutningsvis blev felttelefon M/58 repeteret og teknisk afprøvet, herunder trækning af feltkabel mellem VB stade og nærsikringsposterne.
 
Alt i alt – en god aften, med en mental, teknisk og føringsmæssig forberedelse af den kommende øvelse i NOV”.
 

Tekst & foto: HA/Det Bornholmske Hjemmeværn
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring