Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Deltagerne gør klar til kamp

Kompagniet har gennemført GV1 uddannelsen

Vi fik til opgave at gennemføre en Næstkommanderende Gruppe (GV1) uddannelse i starten af året. Den blev gennemført med en onsdag aften i januar, en weekend i januar og en weekend i februar.

10-02-2018
Det startede med en teori aften, hvor kursisterne fik den første teoretiske viden og blev gjort bekendt med de læringsvideoer der findes fra Hjemmeværnsskolen og forsvaret. Så fik de deres første opgaver, som skulle løses inden weekends praktiske gennemførelse.
Kursisterne fungerede som GV1 efter tur imens momenterne blev gennemført i løbet af weekenden. Personel fra kompagniet var med til at give kursisterne oplevelsen af at fungerer som GV1 i en organisatorisk gruppe. Weekenden var en blanding af lidt teori og meget praktik. Bl.a. øvede de formationer og møde med modstanderen på kort- (under 50 m) og lang- (over 50 m) afstand.
Alle mødte ind fredag aften, hvor nogle praktiske ting kom på plads. Lørdag morgen var der lidt teori og så blev der gjort Klart til Kamp. Nu rykkede gruppen ud til terrænet og så skulle det teoretiske afprøves i praktisk. Søndag var opgave så for en af kursisterne at styre vedligeholdelse og aflevering af gruppens materiel.
Alt i mens gruppen huserede i terrænet var kommandostationen (KSN), der også deltog i øvelsen, bemandet og klar til at agerer både KSN og Delingsfører (DF).
Det er for at træne KSN og give gruppen en oplevelse af, at der er nogen i den anden ende, der har brug for at vide, hvad der sker hos gruppen.
Weekenden i februar startede med teori fredag aften og lørdag morgen/formiddag blev den sidste teori gennemgået. Eftermiddagen blev så brugt på Beredskabsområde (BSO) tjeneste for GV1. BSO blev inddelt i grupper og så blev poster og kampstillinger markeret. Resultatet blev gennemgået sammen med instruktørerne.
Nu var det så ud op indrette BSO for gruppen i et tæt skovområde. Der skulle udsendes patruljer og besættes adgangskontrolpost mm.
Gruppen havde i løbet af eftermiddagen og aftenen møde med fjenden på forskellige afstande og skulle her blandt andet frigøre og lave delt spring bagud. GV1 har her mulighed for at prøve at føre sit hold i kamp situation med den larm det indebærer.
Så skulle der en fadsum melding afsted til DF og der fra til KSN for, at gruppen kunne genforsyne. Spillet kører.
Søndag var der igen en GV1 der stod for vedligehold og aflevering af gruppens materiel.
Nu skal instruktørene så have samlet alle erfarninger, nedskrevet dem så man kan bruge dem en anden gang.

Billedgalleri

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring