Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hold fast hvor er "zone A" lille - 26 skud ud af 30 - derind!

Hjemmeværnskompagni Odder på skydebanen i tørvejr

Super skydelørdag på Randers Kaserne, hvor gode råd om skydestillinger blev omsat til bedre skyderesultater.

16-10-2017

Lørdag havde Hjemmeværnskompagni Odder sat hinanden i stævne til en dag med K7-skydninger, øvelse i N0-skydning og indøvelse af almindelige skydefærdigheder.
Kompagniets 4 nyuddannede sikkerhedsbefalingsmænd fik deres nyerhvervede viden prøvet af på resten af kompagniets deltagere igennem en lang lørdag, hvor der blev lavet K7-skydninger, vi fik øvet N0-skydning til beredskabsuddannelsen, og der blev øvet almindelige færdigheder i våbenhåndtering.
I en almindelig K7-skydning skal man have 6 træffere ud af 7 mulige skud. Ud af de 7 skud, skal der være mindst 3 skud knælende og 3 skud liggende. Det lykkedes rigtig godt, så nu har endnu flere deres K7-skydning i hus inden året går på held.
Efter denne formsag var overstået, kunne vi begynde at øve til den mere alvorlige N0-skydning, hvor man skal skyde 3 x 10 skud, 10 liggende skud på 100 m afstand, 10 knælende skud på 50 m. afstand og 10 skud stående på 25 m. afstand. Det burde ikke være svært, men svært, det var det nu alligevel. Øvelse gør mester, så lørdagens N0-skydning gentages senere på året.

Ved begge skydninger blev der i sagens natur øvet våbenbetjening, lad og aflad gevær, klar til kontrol, at ventelinje betyder vent, at man skyder ved kommando DER MÅ SKYDES, og at man skal huske vat i ørene og briller foran øjnene. Ikke at folk havde udfordringer med at huske det, blot var det rart at få øvet, så færdighederne ikke bliver støvede.
Ved 16-tiden blev der ryddet op, samlet sammen og sagt på gensyn, for kompagniets høst-afslutning skulle foregå samme aften ved NK`s foranstaltning. Hvilket bestemt ikke satte en dæmper på kompagniets medlemmers humør og ikke mindst humoristiske bemærkninger og ytringer. - Herefter henviser vi til KMP Facebook
Ps. Tak til KC for igen igen at have sørget for tørvejr til skydefolket.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring