Topbanner

Nyhed

Politibil
​Politibil

Hjemmeværnssoldat stopper overfald i Rødovre

Kl. 16.25 ser en befalingsmand fra Hjemmeværnskompagni Rosenborg et overfald på en hjemløs i Rødovre.

31-03-2017
Efter at have sat andre til at ringe til Politiet, konfronterer soldaten overfaldsmanden, som stopper med at slå den hjemløse i ansigtet. Overfaldsmanden beslutter sig for at true soldaten og går til angreb. Det overfaldsmanden ikke ved er, at soldaten lige er kommet hjem fra grænsekontrolskursus, hvor han bl.a. er blevet undervist i selvforsvar og konflikthåndtering af Politiet. Det betyder, at overfaldsmanden pludselig befinder sig i et førergreb og situationen bliver sat på pause.
Befalingsmanden laver en civil anholdelse og venter derefter på at Politiet ankommer til stedet.
Overdragelsen til Politiet sker uden den store dramatik og efter en kort vidneafhøring af befalingsmanden og andre vidner, kører Politiet væk med overfaldsmanden.
”Det er dejligt, at vores soldater ikke ser passivt til, når andre er i fare” udtaler befalingsmandens kompagnichef. Kompagniet har det sidste års tid haft et udvidet samarbejde med Københavns Politi og det har givet kompagniets soldater en skarpere profil og en forståelse for den hurtige og den rigtige beslutning.
Befalingsmanden selv, som blot var på vej hjem, er ikke særlig berørt at situationen, men fandt det naturligt at stoppe overfaldet.​

 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224