Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En tur i Hjemmeværnets varme befalingsmands smedje

VBK i folkemunde, videregående befalingsmandskursus i fuld færdig form. Kurset som skulle lære mig at blive gruppefører. Over 20 håbefulde befalingsmænd sad klar til modul 1, kun 7 gennemførte og fik kursus bevis i den anden ende efter modul 2.

17-12-2014

af Daniel N. Poulsen, GF 1 - 2

En af hjemmeværnets visioner er at være en ”troværdig militær samarbejdspartner”. Dette realiserer hjemmeværnsskolen konkret ved at holde et høj intens kursus der presser den enkelte hele tiden. Tanken er hele tiden at skubbe lidt til den enkelte kursist, og hver gang de får fodfæste prøve at hæve niveauet. Man bliver hele tiden observeret, selv når man ikke er på som fører. Så man yder hele tiden sit bedste, lige fra tidlig morgen til sen aften. Først på modul 1 startede vi blødt med undervisning i ledelse, undervisning, idræt, praktisk førelse og meget andet. Tingene eskalerede dog hurtigt. På modul to var vi meget rundt på faktiske samfundsvigtige installationer og lavede store forkromede befalinger for bevogtning. Den store finale var en bevogtningsøvelse med efterfølgende tur på skydebanen næste morgen for at indtage kampstillinger og øve delt spring med skarpt i bøssen.

VBK 1.jpg 

Den sidste aften, for at afrunde det hele flot, afholdt vi kammeratligt samvær hvor vi sammen med lærerne indtog tre retters menu og et enkelt glas vin. Der blev løsnet op og fortalt røverhistorier fra kurset og hjemmefra. Jeg fik selv æren af at afholde tale for damerne. Alt i alt var det et helt igennem godt kursus. Som jeg føler har iklædt mig godt til at agere fører i kompagniet. Det er den indtil videre bedste uddannelse jeg har taget i HJV regi. Nu glæder jeg mig bare til at komme hjem til Rødovre og give den som fuldblods sergent af hjemmeværnet!



 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring