Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Et DEL-møde er ikke bare et DEL-møde

”Hvad kan vi gøre for at vores delinger/grupper kan fungere optimalt?”
Af kompagnireporter Palle Christiansen

02-03-2017

​Der blev, som nævnt i en tidligere artikel, gået til den med hensyn til planlægning af HVK SFY’s aktiviteter og uddannelse i 2017. Temaet var: ”Hvad kan vi gøre for at vores deling/grupper kan fungere optimalt?”
Mange BM-er havde lyst til at indgå i debatten.
Foruden kompagniledelse og BM’er fra HVK SFY, så deltog også Martin Holstebro, uddannelsesofficer ved HD FYN. Vi havde stor glæde af hans paratviden, så vi kunne få afklaret tvivlsspørgsmål på stedet.

Martin Holstebro sagde blandt andet:  Vedrørende info om aktiviteter og møder, så foreslår jeg, at I ikke bare skriver ”Delingsmøde fra kl. 19 – 22”. Giv mødet en titel, så de inviterede kan læse: Hvad får jeg ud af at komme, er der noget på mødet der interesserer mig. Alle soldater har en identitet. Hvad vil jeg opnå?
Nu skal de løsninger, I har udarbejdet her, hjem og sælges til medlemmerne. Det som I har besluttet her på BM-seminaret, det er et arbejde, der starter på mandag!

Martin Holstebro elsker tal og statistikker. Her er et par eksempler, møntet på HVK SFY:
Kompagniet følger distriktets tal: 31-33% af medlemmerne har været logget ind på hjv.dk, indenfor de sidste 2 uger.
HVK SFY har i øvrigt 40% af enheden logget på hjv.dk i år. Men det må også nævnes, at 21,5% af BM aldrig har været logget på!
Martin sluttede: Det er gode toner, jeg har hørt i dag. Det giver supergod mening. Men, kan I ikke sælge det til medlemmerne efterfølgende, så er det et problem!

Lørdagen sluttede med et interessant foredrag og billeder, vist af Peer Ryager Jakobsen fra BEV-delingen. Det forgik i auditoriet:

Sikringsstilling Nord, næsten ukendt forsvarslinje
Peer Ryager Jakobsen fortalte bl.a. : Det kommer som en overraskelse for mange, at der findes rester af en forsvarslinje tværs over Sønderjylland. Fra Rømø i vest, og til Genner Strand, syd for Haderslev. Det usædvanlige ved den stilling, er at den er vendt mod nord, og bygherrerne er tyskerne. Tiden er 1. Verdenskrig. Bunkers, kanonstillinger, og forsvarslinjer blev lagt i god, sønderjysk muld. Som dengang før 1920 tilhørte Preussen. At stillingen var vendt mod nord, skyldtes af den forventede fjende var englænderne.
Mange bunkers blev bortsprængt af det danske militær i 1921-22. Men der er endnu mange bunkers og fæstninger i terrænet.
Per har oplevet sikringslinjen på en 4-dages vandring, med overnatning i bivuakker, og vandret fra vest til øst. Hans vandring foregik sammen med kendte venner fra Bundeswehr, blandt andre Thomas Schröder og Barth, som mange af os kender. Strækningen på tværs af Sønderjylland var på 85 kilometer.

Det var meget interessant at se billeder fra turen, og vi kunne høre på Peer, at han brændte for emnet. Og han har nu planer om, sammen med blandt andre
 Schröder at vandre langs de gamle amts- og militærbaner, som var tilknyttede Sikringsstilling Nord i tiden efter 1 VK.
Tak til Peer Ryager Jakobsen for et interessant foredrag.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring