Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

SSR soldater uddannet som kampsvømmere af Frømandskorpset. Foto: Lars Borresen Fabrin​
SSR soldater uddannet som kampsvømmere af Frømandskorpset. Foto: Lars Borresen Fabrin

SSR støtter igen specialoperationsstyrkerne på øvelse Night Hawk

Hjemmeværnets Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) har igen trænet både stab og patruljesoldater i samarbejde med danske og udenlandske specialoperationsstyrker under øvelse Night Hawk 2016.

12-10-2016

Af Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland

Det Særlige Støtte og Rekognosceringskompagni fra Hjemmeværnet har bidraget med både patruljesoldater og med stabsarbejde i planlægningen af øvelsen inden for operationsplanlægning, efterretningsanalyse og signaltjeneste. SSR er specialuddannet i indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold, og de støtter løsningen af forsvarets nationale og internationale opgaver. For patruljernes vedkommende betyder det, at de er uddannet inden for specialrekognoscering (SR), og at soldaterne fra SSR blandt andet skal kunne anvende specielle indsættelsesformer som fast-roping og taktisk kampsvømning.

”Vi har igen SSR med som øvelsestager i den maritime specialoperationsstyrke. De indgår i forskellige funktioner sammen med Frømandskorpset, som de har trænet sammen med i en del år nu. Det giver en unik mulighed for, at vi fortsat kan udvikle SSR kompetencer sammen med skarpe specialoperationsstyrker”, siger chefen for Specialoperationskommandoen generalmajor Jørgen Høll.

Chefen for Specialoperationskommandoen generalmajor Jørgen Høll. Foto: SOKOM.
Chefen for Specialoperationskommandoen generalmajor Jørgen Høll. Foto: SOKOM.

Specialoperationskommandoen (SOKOM) arbejder sammen med Hjemmeværnskommandoen på at få udarbejdet en samarbejdsaftale, som dækker de kapaciteter, der er inden for hjemmeværnskommandoens ansvarsområde, og generalmajor Jørgen Høll uddyber:

”Jeg har selvfølgelig nogle ønsker om at få dele af hjemmeværnet tilknyttet min organisation lidt nærmere rent uddannelsesmæssigt, hvor det giver mening. Der er jo mange forskellige kapaciteter i Hjemmeværnet, som specialoperationsstyrker kan have gavn af fx i forbindelse med kapacitetsopbygning”.

SSR har i år deltaget med 30 frivillige soldater, som på lige fod med resten af Hjemmeværnets frivillige, er medvirkende årsag til, at øvelse Night Hawk er så stor en succes.

” Jeg er stolt af at mine folk i SSR, som yder en stor frivillig indsats, ligesom de frivillige i resten af Hjemmeværnet, yder så godt et bidrag. Det er flotte og gennemarbejdede produkter på et højt fagligt niveau, der bliver leveret til det taktiske operationscenter og i patruljen”, siger chefen for SSR kaptajn Anders Givskud Kristensen.

Fastroping og kampsvømning er særlige indsættelsesformer som soldaterne fra SSR er uddannet i af Frømandskorpset. Foto: SSR
Fastroping og kampsvømning er særlige indsættelsesformer som soldaterne fra SSR er uddannet i af Frømandskorpset. Foto: SSR


Patruljesoldaterne i SSR udmærker sig også ved, at de har mange forskellig uddannelser og erfaringer.

"Vi har et fantastisk godt samarbejde med SSR, og de komplementerer Frømandskorpset bl.a. også fordi, der er så stor diversitet soldaterne imellem med de mange forskellige uddannelser og erfaringer, ligesom frømændene har. Det giver stor dynamik og innovative løsninger", siger chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Stefan Neubauer Andersen.

SSR soldater uddannet som kampsvømmere af Frømandskorpset brugte flere gange denne specielle indsættelsesform på øvelsen. Foto: SSR soldater uddannet som kampsvømmere af Frømandskorpset brugte flere gange denne specielle indsættelsesform på øvelsen. Foto: Lars Borresen Fabrin​



Fakta
Det er i år syvende gang at SSR deltager som støtte for danske og udenlandske specialoperationsstyrker på Night Hawk.  SSR har deltaget 5 gange med landbaserede specialoperationsstyrker og 2 gange med maritime styrker.
Læs mere om SSR 


Læs mere om Øvelse Night Hawk 2016:


Masser af ros til Hjemmeværnet efter Øvelse Night Hawk

Chef for Specialoperationskommandoen: ”Night Hawk kunne overhovedet ikke finde sted, hvis det ikke var for Hjemmeværnet".


Øvelse Night Hawk 2016: SSR støtter specialoperationsstyrker

SSR deltager endnu en gang som SOF Enabler til støtte for danske og udenlandske specialoperationsstyrker på øvelse Night Hawk. I lighed med 2014 indgår SSR som en del af en Special Operations Maritime Task Group (SOMTG).



Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring