Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Mindelunden i Højeruplund

Højtideligholdelse af 4. maj 2018.

I den smukke aftensol under de nyudsprungne bøge og til lyden af Nattergalen markerede Hjemmeværnskompagni Stevns sammen med Stevnske Soldaterforeningerne 73 året for Danmarks befrielse.

06-05-2018

 I den smukke aftensol under de nyudsprungne bøge og til lyden af Nattergalen markerede Hjemmeværnskompagni Stevns sammen med Stevnske Soldaterforeningerne 73 året for Danmarks befrielse
 
Eksempel
 
 
Borgmester Anette Mortensen sagde blandt andet i sin tale ved mindestenen, vi er mange der ikke har oplevet besættelsen af Danmark men har fået fortalt meget om denne ligeledes har vi kunnet læse om den i historiebøgerne, men det er en tid der ikke må glemmes, Borgmesteren citerede blandt andet fra Kong Christian den 9. tale i maj 1645:
·     Danske Mænd og Kvinder.
·     Den tyske besættelses tunge åg er hævet, og med dyb taknemmelighed og glæde hilser vi i dag vore befriere. - de allierede. Vi kan nu atter frit hejse vort gamle flag og selv tage vare på vore egne forhold. Det danske folk har i disse år holdt ubrydeligt sammen, Og jeg vil derfor på denne dag udtale en varm tak for dette sammenhold, der har givet styrke til at korne gennem alle trængslerne.
 
 Eksempel
 
Herefter blev der lagt krans ved mindestenen for Danmarks befrielse og mange tanker gik gennem hovedet på de omkring 60 fremmødet da trompeterne spillede En Lærke lettede.
 
Eksempel
 
Efterfølgende lagde Borgmesteren krans ved mindestenen for de allierede flyver der mistede livet ud for Stevns klint.
 
Eksempel
 
Tidligere på dagen havde Hjemmeværnet og Soldaterforeningerne lagt kranse ved mindestenen på Korsnæbsvej og i Gjorslev Bøgeskov.
 
Eksempel  Eksempel
 
Eksempel  Eksempel
 
Aftenen sluttede på Hjemmeværnsgården i Store Heddinge, hvor formanden for Stevns Garderforening Søren Sørensen for de ca. 60 fremmødte fortalte om sine mange års tjeneste som chauffør ved Kongehuset.
 
Eksempel
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring