Topbanner

Nyhed


Førstehjælp på Veldbækvej

Førstehjælp på Veldbækvej

En weekend med førstehjælp og kammeratligt samvær

22-01-2017
Førstehjælpe er vigtigt og til alle tider yderst relevant. I weekenden fik 15 kursister fra hhv. POHVKSVJ, HVKSVJ, HVKVAR, POHVKHRS og HVKODH genopfrikset deres førstehjælp af HVKSVJ to egne FØHJ-instruktører. Dagene er forløbet med en god fordeling mellem teori omkring skader og den dertilhørende førstehjælp, og praktiske øvelser hvori der specielt var lagt vægt på førstehjælpens hovedpunkter og skadesrettede skadesafhjælpning. På andendagen kunne alle kursister glæde sig over at de kunne springe styrketræningen efter uddannelsen over: Den stod på indøvning og afprøvning af hjertemassage, samt anvendelse af AED.

Hele weekenden har båret præg af godt humør, interesse for, og engagement i alle aspekter af førstehjælpen, og hele tiden med en munter tone og et godt grin, der aldrig tog fokus fra at lære om førstehjælpen. Ikke mindst kan instruktørernes gennemførsel roses for, med faktuelle oplysninger, krydret med professionel erfaring at føre alle kursister solidt fra førstejælpens 4 hovedpunkter, igennem forstuvninger og småskader, til den livsreddende HLR.

Til alle involverede skal lyde en hjertelig tak for en hyggelig og lærerig weekend.

UDSTOFF HVKSVJ
LT. Martin Havgaard Seehagen


Fakta

Førstehjælp skal, genopfriskes hvert andet år, dette tager 6 timer. Er man så uheldig at have ventet lidt for længe, kan uddannelsen stadig tages dog nu på 14 timer.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224