Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Forhindringsbanen. Foto: PL René Lenskjold

Admiral Pitka Reccon Challenge 2016

Traditionen tro var Hjemmeværnet repræsenteret på den årlige internationale Patrulje-konkurrence Admiral Pitka Reccon Challenge i Estland d. 2. til 6. august. Begge danske patruljer endte på trods af hård konkurrence i en flot top 10.

26-08-2016

Af PL René Lenskjold

Hjemmeværnet deltog i år med to patruljer fra hhv Nordsjælland og Patrulje Sjætte, der var oppe imod 24 andre patruljer fra blandt andet USA, England, Spanien, Sverige, Finland, Lithauen, Polen og Estland. Alle de danske deltagere har tidligere gennemgået Videregående PatruljeUddannelse (VPU) ved Hjemmeværnsskolen, og en enkelt af deltagerne også det 8-ugers Patruljekursus fra Jægerkorpset. De to patruljer havde desuden følgeskab af et velfungerende støtteelement.

190 kilometer i våde støvler
Konkurrencen er opbygget som en lang opgave-march, hvor man skal nå en fast tid forud for hvert enkelt kontaktpunkt. Ved hvert kontaktpunkt er der forskellige opgaver som skal løses, som spænder over alt fra skydning med pistol og gevær til den ondeste forhindringsbane på godt 3 km. Imellem opgaverne skal patruljerne undgå at blive opdaget af Huntforce (de 'fjendtlige styrker'), som havde til opgave at stresse og straffe deltagere som benyttede rød vej mm.
Alle patruljer var udstyret med GPS-tracker, så øvelsesledelsen kunne følge deres bevægelser, og her kunne vi se de enkelte teams rutevalg. Orienteringen viste sig værende et meget vigtigt parameter. Afstandene var ca. 40 km pr. døgn i oftest meget ufremkommeligt terræn, sump og vild skov, som mange steder var helt ufremkommeligt. Dertil skal også lige nævnes at deltagerne tilbagelagde op til knap 190 km... i våde støvler!

Rutens totale distance øges ofte med mindst 20 kilometer på grund af nødvendigheden for at bevæge sig taktisk i terrænet. De to danske patruljer viste særdeles gode orienteringskundskaber, idet de faktisk tilbagelagde færrest kilometer i det svært fremkommelige terræn - til stor beundring fra de lokale estiske patruljer.

I sidste ende var det dog en estisk patrulje, EDL (Estonian Defence League) district of Tartu, der løb med førstepladsen.


Store krav til samarbejde
​Konkurrencen er absolut noget som bør fastholdes, da den i den grad stiller store krav til enkeltmand såvel som til samarbejdet i patruljen. Konkurrencen kan i sværheds- og belastningsgrad sidestilles med 5-døgneren på Patruljekursus ved Jægerkorpset. Til forskel fra tidligere var konkurrencen dette år forlænget med et døgn.
 
Sammenfattende vil jeg sige ”job well done”; begge patruljer endte i top 10. Det syntes jeg er rigtig flot når jeg tænker på de mange som faldt fra, samt det faktum, at mange af de andre patruljer var fastansatte Opklaringssoldater.

(Læs mere om konkurrencen på http://www.pitkachallenge.eu/
og se flere fotos på Hjemmeværnsskolens facebookside)


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring