Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

På vej mod et stærkere og sundere Hjemmeværn

Weekendens 'Bliv din egen træner'-kursus trak over 30 hjemmeværnssoldater til, der alle fik nogle grundlæggende redskaber til at varetage egen sundhed og træning. Uddannelsen udbydes til både frivillige og fastansatte, og har indtil videre stor opbakning.

07-02-2017
​Af Signe Thiim

Bliv din egen træner er uddannelsen for alle - og deltagerne på weekendens kursus i Slagelse havde da også vidt forskellige udgangspunkter. "Det er fedt at se, hvordan alle kaster sig ud i det - også dem, der ikke har trænet før. Det er tydeligt, at de går hjem med en helt ny motivation," siger kursusleder Heidi Tsimisiris. Et af formålene med kurset er at give folk nogle gode råd til nogle nemme og gratis øvelser, der kan laves derhjemme.

'Bliv din egen træner' indeholder både en teoretisk og en praktisk/fysisk del - den sidstnævnte kan du se et eksempel på her.

Bedre form= bedre image
Ud over at fremme sundheden generelt i Hjemmeværnet, er kurserne også med til at fastholde medlemmer, mener Heidi Tsimisiris. "Vi får rigtig gode tilbagemeldinger på kurserne. Når deltagerne får noget ud af kurserne også på et personligt plan, er det med til at styrke både deres og omverdenens opfattelse af hele Hjemmeværnet" siger Heidi Tsimisiris.

Bliv sundheds- og træningsvejleder i 2017
Hvis man har fået blod på tanden og gerne vil være med til at udbrede træningsbudskabet i ens egen underafdeling, kan man fortsætte på Sundheds- og Træningsvejlederkurset, der kører næste gang i april. Her går man en tand dybere både med teori og praksis, og fokus er især på hvordan man motiverer andre. Som STV-vejleder lærer du at gennemføre en simpel lektion i styrke-, kredsløbs- og coretræning, og du lærer hvordan du guider folk videre, der har brug for decideret vejledning til kost- eller træningsplaner.




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring