Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Årets sidste Bootcamp er gennemført

18 glade kursister kunne d. 3. september tjekke ud fra uddannelsescenter Sjælland med hele den lovpligtige uddannelse bag sig. Mindst én af deltagerne har på kort tid har fået sine fordomme om Hjemmeværnet manet i jorden.

10-09-2017

Af Signe Thiim

Jens Philip Sabado fra Hærhjemmeværnskompagni Sønderborg er 18 år, og én ud af flere, der bruger Hjemmeværnet til at finde ud af, om en karriere i forsvaret kunne være fremtiden.

"Lige inden jeg kom, var jeg lidt nervøs for, om det nu blev fedt, og glædede mig bare til det var overstået. Men jeg er blevet meget positivt overrasket, og jeg har udviklet mig rigtig meget," fortæller Jens, der ikke er i tvivl om, at Bootcampen har givet ham blod på tanden i forhold til at skulle ind og aftjene værnepligt. Én af de ting, der gang på gang bliver fremhævet i forbindelse med Bootcamps, er det særlige sammenhold blandt kursisterne, der når at opstå på de 23 dage, og som ligner det, man finder hos værnepligtige - eller på efterskoler, for den sags skyld.

Jens Sabado fremhæver også instruktørerne, både på det faglige niveau og i den pædagogiske tilgang. "Hvis man er lidt for langsom til at få sit udstyr på eller har problemer med at skrive, er der god hjælp at hente både fra de andre kursister og fra instruktørerne. De er gode ved os - lige tilpas hårde," vurderer han.

 


Jens Sabodo på det 3. modul i Bootcampen, hvor kursisterne har overnattet ude de sidste par (våde) dage. Foto: Signe Thiim

3 dage i skoven på feltrationer
På det 3. modul af den lovpligtige uddannelse kommer kursisterne under stigende pres, når de skal lære de feltmæssige færdigheder. Emnerne er blandt andet beredskabsområde (BSO), stillingsindtagelse ildåbning, handlebaner, feltmæssig forplejning, patruljetjeneste og kamp fra stilling.

"Inden Bootcampen havde jeg nok lidt en forestilling om en hjemmeværnsmand som en kaffedrikkende, madpakkespisende hyggesoldat. Men vi har levet de sidste tre dage af feltrationer og sovet ude, selvom det har regnet en del. Én morgen blev vi vækket ved alarmering. Så ja, min opfattelse af Hjemmeværnet nu er ret langt fra fordommen," smiler Jens.

"Det er selvfølgelig nederen i situationen at være kold og våd og have gennemblødte strømper, men bagefter er det jo en rigtig fed oplevelse, og vi kan også sagtens joke med det undervejs," fortæller Jens.

Kursisterne kommer tæt på hinanden under en bootcamp, og det resulterer også i øgenavne, som flittigt bliver brugt - måske hjulpet på vej af det faktum, at størstedelen af Bootcamp-deltagerne er i aldersgruppen 18-26 år. Gejsten og glæden ved at blive udfordret er bestemt til at mærke.

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring