Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sidste Almene Officerskursus og første roadshow

I fredags gennemførte 14 kursister ved Hjemmeværnsskolen det sidste Almene OfficersKursus (AOK) af sin slags. Samme dag blev den opdaterede struktur i LPU samt Befalingsmandsuddannelserne præsenteret i det første af efterårets roadshows for nøglepersonel.

23-08-2016

Når kalenderen viser 2017 er der ikke længere noget der hedder Alment Officerskursus (AOK). Til gengæld vil du kunne finde Næstkommanderende/deling-kursus (NDK) i aktivitetsoversigten. Strukturen i befalingsmandsuddannelserne ændres nemlig, så uddannelserne bedre stemmer overens med den funktion, man skal varetage i sin underafdeling.

Det er ikke en forudsætning at have AOK for at starte på Delingsførerkurset - hvis du har Videregående Befalingsmandskursus (VBK), kan du efter januar 2017 fortsætte på enten NK/Delingskurset eller Delingsførerkurset.

Der er stadig pladser på pilotkurset for Næstkommanderende Deling, der kører d. 25. - 27. november i Skrydstrup.

Instruktørernes niveau på sidste uges Almene Officerskursus var ét af de punkter, hvor kursisterne havde endog meget positive tilbagemeldinger, så denne tilfredshed håber vi selvfølgelig også vil være gennemgående på de opdaterede kurser!

Første roadshow for de opdaterede uddannelser er afviklet
Repræsentanter fra de to store arbejdsgrupper (LPU og BM)  ved Hjemmeværnsskolen gennemførte i weekenden de første to ud af mange planlagte roadshows for opdateringerne af Hjemmeværnets lovpligtige uddannelse (LPU) og befalingsmandsuddannelserne.
Roadshows'ene blev gennemført ved Hærhjemmeværnsdistrikt Syd-og Sønderjylland og Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn som et tilbud til alt nøglepersonel.
Ved begge distrikter var der mange spørgsmål til det ændrede indhold, og den kommende opbygning af uddannelserne blev diskuteret.
Særligt de nye læringsvideoer i taktik på befalingsmandskurserne vakte stor interesse og blev set som en stor hjælp på kurserne og som en støtte til uddannelsen i underafdelingerne.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring