Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Mindestenen i Oksbøl. Foto: Lars Sørensen, HKIC

Vigtigt at anerkende veteraner for deres indsats

I Hjemmeværnet fejres den internationale flagdag for alle udsendte landet over ved forskellige arrangementer. Hjemmeværnsskolen deltog i ceremonierne i Oksbøl og Varde sammen med de andre garnisoner i Varde Kommune.

05-09-2017

​Landet over markeres Flagdagen, og Oksbøl og Varde er ingen undtagelse. Her deltog Hjemmeværnsskolen repræsenteret af skolechefen, oberst Jens Sund, samt skolens myndighedsbefalingsmand, chefsergent Peter Flade.

En særlig hilsen skal lyde fra skolen til de hjemmeværnssoldater, der er og har været udsendt fra Forsvaret på internationale missioner. Deres indsats er med til at vise værdien af et frivilligt forsvar i Danmark.



Fakta
Flagdagen afholdes hvert år d. 5. september for at hædre de personer, der er og har været udsendt for Danmark på internationale missioner. Flagdagen er blevet afholdt siden 2009.

Danmark har omkring 60.000 veteraner, og har siden 2010 haft en aktiv veteranpolitik. Veteranpolitiken bygger på fem grundsten, hvoraf den ene er anerkendelse. Folketinget markerer dagen med et officielt flagdagsarrangement på Kastellet ved Monumentet over Danmarks internationale indsats siden 1948.

(Kilde: Flagavisen, Folk og Sikkerhed, august 2017)

 

Du kan læse mere på Flagdagen.dk.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring