Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnets patruljesoldater får positive tilbagemeldinger på samarbejde med Flyvevåbnet

Endnu et hold hjemmeværnssoldater kan nu lægge en veloverstået GPU bag sig. Uddannelsens 3. modul kørte, som et forsøg, i rammen af Flyvevåbnets føreruddannelse ved Air Force Training Center (AFTC), og Flyvevåbnet var positive overfor samarbejdet.

30-06-2017
Foråret og sommerens grundlæggende patruljeuddannelse (GPU) ved Hjemmeværnsskolen er afsluttet, og 35 hjemmeværnssoldater kan nu se frem mod en velfortjent sommerferie og forhåbentlig den Videregående Patruljeuddannelse (VPU), der starter op til august.

Foto: Fire kvinder var blandt dem, der gennemførte GPU.
 
Ros til patruljesoldater og -instruktører
Som noget nyt har man valgt at afholde det tredje modul i rammen af Flyvevåbnets føreruddannelse 'Udvidet Føringskursus' ved Air Force Training Center (AFTC), og erfaringerne fra dette samarbejde var så gode, at man har valgt at fastholde det i den fremtidige uddannelsesstruktur. Her indgik hjemmeværnssoldaterne i den afsluttende øvelse, hvor alle fordomme om Hjemmeværnet blev bragt til skamme. "Alle vores kadetter blev positivt overrasket over den vilje, færdigheder og det gå-på-mod hjemmeværnsfolkene udviste, også selvom de endte i nogle opgaver, som de ikke nødvendigvis havde forudsætningerne for at kunne løse," fortæller sergent Peter Klyver, FLOS, kadet ved Operationsstøtte-linjen.
Også GPU-instruktørernes faglige niveau og input blev værdsat af kadetterne, idet der meget hurtigt blev skabt en forudsætning for at der ikke var et ”rigtigt” svar, men at der var mange forskellige værktøjer til kassen.  "Det har alt i alt været en rigtig positiv oplevelse at samarbejde med GPU i særdeleshed og Hjemmeværnet i almindelighed. Vi håber alle på, at samarbejdet kan fortsættes og udbygges, også senere i vores karriere", siger Peter Klyver.
 

Oberster til afslutningen på GPU - fra venstre: chef for Hjemmeværnsskolen, Jens Sund, chef for Air Force Training Centre i Karup, Palle Nedergaard Mikkelsen , og chef for PD i Hjemmeværnskommandoen, Jørn Christensen. 
 
Problemer med udeblivelser
Tilslutningen til forårets grundlæggende patruljeuddannelse var, på papiret, historisk stor. Desværre mødte en stor del af de tilmeldte aldrig op på kurset, der måtte "nøjes" med 42 kursister på det første modul - næsten en halvering af antallet af tilmeldte.
På Hjemmeværnsskolen oplever man fra tid til anden desværre denne tendens, og det har konsekvenser for kurserne. Ikke kun økonomiske, men også rent planlægningsmæssigt, hvor problemer med logistik kan gå ud over de kursister, der rent faktisk er mødt op. "Det er sindssygt ærgerligt. Mere kan jeg ikke rigtig sige. Jeg håber, at vi kan undgå de sene frameldinger i fremtiden, for det har jo konsekvenser, når vi har bestilt materiel, booking osv til mange flere, end der så dukker op," siger PL René Lenskjold, ansvarlig for patruljeuddannelse ved Hjemmeværnsskolen.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring