Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Godt gang i den i Skive!

På uddannelsescenter Nord- og Midtjylland afholdes der i disse uger Bootcamp for den lovpligtige uddannelse (LPU) og for Gruppeførerkurset (GFK).

11-07-2018
Af: Tina S. Madsen, HVS
 
I Skive er der travlt. Ca 120 kursister bruger i disse uger deres sommerferie på at gennemføre LPU eller tage gruppeførerkurset. De 80 af kursisterne gennemfører deres LPU på 3 uger, og de ca. 40 på GFK bruger omkring 2 uger på deres kursus. Stemningen er høj på gangene og når man besøger de forskellige klasselokaler. 

På LPU
Nikolaj Magnussen fra Hærhjemmeværnskompagni Cimbrer og Dorthea Margeirsdóttir fra Greve-Sorø kompagni er to af dem, som har valgt at tage LPU på Bootcamp. Dorthea fortæller: Jeg valgte Bootcamp for at tage det hele på én gang, så jeg kan komme videre i systemet. Det samme siger Nikolaj var hans bevæggrunde fra valget om Bootcamp. 

Desuden fremhæver de begge det gode kammeratskab, der allerede er opstået efter få dage. "Vi hjælper hinanden med alt - både mentalt og uddannelsesmæssig," fortæller de. Også instruktørerne får roser med på vejen, hvor der bliver lagt vægt på den gensidige respekt der er. 

På GFK
Frederikke From fra Hærhjemmeværnskompagni Cimbrer deltager på GFK, fortæller hun er vant til at stå på den anden side som instruktør, så det er en sjov oplevelse pludselig at være kursist. Hun har valgt Bootcamp for hurtigere at komme igennem, og så tror hun det er nemmere at huske det hele, når man får det hele på én gang, fremfor de 3 moduler, som GFK normalt er opbygget på. 

 
LPU er i gang i 23 dage og GFK i 14 dage. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring