Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: KASP

Ledelseskursus 1 i Litauen

Hjemmeværnsskolen afholdt i sidste uge et Ledelseskursus 1 for Litauens National Volunteer Defence Forces, også kaldet KASP.

15-03-2017
Af major Jesper C. Olesen, Chef for uddannelsescenter Nord- og Midtjylland, HVS
 
Tre lærere fra Hjemmeværnsskolen havde pakket et komplet sæt materialer på engelsk og litauisk til Ledelseskursus 1, og drog i sidste uge til Klaipeda i Litauen for at afholde det første af en række planlagte ledelseskurser. Kursets deltagere var frivillige gruppeførere i kompagnier fra alle dele af Litauen i alderen fra 22 til 48 år. Kursisterne havde alle gennemført taktiske kurser og instruktørkursus forud for ledelseskurset, og havde alle et antal år i funktionen som gruppefører bag sig, flere endog med internationale missioner i rygsækken. Udgangspunktet var derfor højt, og det viste sig hurtigt, at der ikke var den mindste forskel mellem et kursus i Litauen og i Danmark. Der var en meget høj motivation og en stor indlevelse i de mange opgaver, som blev stillet undervejs. De danske lærere kunne klart konstatere, at en leders udfordringer er helt identisk, uanset om man er dansker eller litauer.
 
Stærkt uddannelsessamarbejde
Kurset er en genoptagelse af samarbejdet fra 1993-2005, hvor Hjemmeværnsskolen havde et stærkt engagement i uddannelsen af de tre baltiske landes frivillige styrker. På et møde i slutningen af november 2016 mellem chefen for Hjemmeværnsskolen, oberst Jens Sund, og chefen for KASP, oberst Arturas Jasinskas, blev der aftalt, at Hjemmeværnsskolen i 2017 skulle gennemføre et antal ledelseskurser lokalt i Litauen for at styrke de ledelsesmæssige kompetencer i KASP’s befalingsmandskorps.
 
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, deltog sammen med chefen for Hjemmeværnsskolen, oberst Jens Sund, i den afsluttende parade, hvor chefen for KASP, oberst Arturas Jasinskas, uddelte kursusbeviser til alle deltagere.






Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring