Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En mand har fået klemt fingeren af. Kolding Storcenter. Foto: Signe Thiim

Evalueringer fra Landsøvelsen bruges i fremtidens uddannelser

Hjemmeværnsskolen har udviklet et værktøj til evaluering under Landsøvelsen. Indtil videre er der kommet lidt over 80 tilbagemeldinger, der skal hjælpe med at identificere eventuelle problemområder der kan relateres til uddannelsesområdet.

04-06-2016

Af Signe Thiim

Der er god stemning ved Kolding Storcenter, hvor Hjemmeværnet har ca. 500 soldater og momenter samlet, herunder også soldater fra det lettiske og estiske Hjemmeværn. Landsøvelsen er en oplagt mulighed for kontrollanterne fra Hjemmeværnsskolen, der tager rundt og kigger på de forskellige øvelser og hvordan de frivillige klarer deres primære opgave. Og det hænger sammen med uddannelserne, forklarer major Søren Rich fra skolens udviklingssektion: "formålet med evalueringsværktøjet er at få et fingerpeg om niveauet på vores uddannelser er passende i forhold til de opgaver, der rent faktisk løses. Vi bruger det til at se på, om vi skal justere noget i vores uddannelser."

Lidt for dygtige
Kaptajn Anders Tornby er én af de kontrollanter, der kigger på om de frivillige gør tingene korrekt, og han er tilfreds med scenariet ved Kolding storcenter, hvor der er styr på sagerne. "Det er fedt, at der ikke rigtig er noget at komme efter. Og rart at se, at det også går fint i spænd med den uddannelse, vi leverer."



 

 

 

Fakta

Evalueringsværktøjet har fået navnet Lessons Identified - Lessons Learned (LI/LL) og ligger som en App, der sender alle oplysninger til systemet Survey x-act. Skolen udarbejder ved afslutningnen af øvelsen en rapport.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring