Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Lokal gennemførelse af Gevær 1-uddannelsen

Hjemmeværnsskolen gennemfører fortsat alle føreruddannelser centralt, men Geværskytte 1, også kendt som NK/gruppe, skal fremover uddannes lokalt i underafdelingerne. Læs flere detaljer herunder.

20-01-2017
Gevær 1-uddannelsen er fra januar 2017 lagt ud til underafdelingerne, og uddannelsesbeskrivelse, læringsplan samt undervisningsmateriale kan findes efter login her: https://www.hjv.dk/uddannelses…/…/Gevaerskytte_1-kursus.aspx
 
Hvordan gennemføres Gevær 1?
Uddannelsen tager 21 timer og gennemføres primært som "on the job training" sammen med allerede planlagt enhedsuddannelse eller øvelsesaktivitet i underafdelingen. Derved burde belastningen blive minimeret. Det er tanken, at gruppeføreren selv uddanner sin egen Geværskytte 1, støttet af delingsføreren og ledelsen i underafdelingen, der dermed får mulighed for selv at sætte deres præg på det laveste førerniveau. Undervisningshjælpemidlerne fra skolen skal være med til at sikre ensartethed, selvom der selvfølgelig altid kan være forskellige fra underafdeling til underafdeling.
Med det nye gruppeførerkursus er det ikke krav at have Gevær 1-uddannelsen inden man starter på gruppeførerkurset, da det nu er en komplet gruppefører-/sergent-uddannelse man får på Hjemmeværnsskolen (ligesom i de andre værn). Gevær 1 uddannelsen er principielt en funktionsuddannelse og ikke en føreruddannelse, selvom man snuser lidt til gruppeførervirket.
 
Førere uddannes fortsat på Hjemmeværnsskolen
Uddannelsen giver fortsat et Q i DeMars, og underafdelingen kan i samarbejde med distriktet selv udnævne den nye NK gruppe til korporal efter gennemført uddannelse. Der er også lagt op til at uddannelsen kan gennemføres samlet ved distriktet eller i samarbejde med andre underafdelinger. De nye taktiske læringsvideoer der er lavet i samarbejde med Hærens Sergentskole kan også bruges til at understøtte læringen.
Er der noget vi fra skolens side kan gøre for at optimere løsningen eller støttematerialerne, modtager vi gerne indput, og man er også velkommen til at anmode Hjemmeværnsskolen om støtte til gennemførelse af uddannelsen.
NK deling og NK underafdeling gennemføres fortsat på Hjemmeværnsskolen.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring