Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Kursisterne på Assisterende Motorpasser gennemgår fartøjet fra ende til anden, så det er klar til sejlads.

Uddannelsesuge på Slipshavn

Den 24. udgave af uddannelsesugen på Slipshavn var som sædvanligt godt besøgt. Kurserne dækkede alt fra Instruktørkursus, MFP FUNK, Førstehjælp og Duelighedsbevis for fritidssejlere til den mørkeblå LPU 2, 3 og 4, SAR1, Ass. Motorpasser og Minidæksgast.

16-07-2016

Af Signe Thiim

Ca. 150 kursister, en masse pårørende og børn var igen i år samlet på Slipshavn i uge 28 for at uddanne sig og opleve den særlige stemning på det historiske sted. Resultatet var, ud over de ca. 200 Q'er der blev uddelt for gennemførte kurser, en masse gode oplevelser og nye venskaber. Onsdag var der besøg fra Hjemmeværnsskolens ledelse, Hjemmeværnskommandoen og Marinehjemmeværnsdistrikt Vest, der fulgte et par af kurserne og diskuterede fremtidens uddannelser.


Foto: Bjarne Olsen

Maritime Force Protection (MFP) trænede adgangskontrol

Seks kursister var tilmeldt MFP funktionskursus modul 1, 2 og 3, og onsdagen bød på en af de typiske opgaver, som MFP løser under indsættelse. En mistænkelig genstand blev fundet på et elskab på havnen, hvilket udløste en afspærring af området og opsætning af adgangskontrolpost. Herefter fulgte en række af momentspil af stigende intensitet, hvor civile forsøgte at få adgang til det afspærrede område og fartøjet. Det kan være svært at bevare en facade af ophøjet ro, når en ekstremt aggresiv og provokerende civil vil have adgang, og kursisternes reaktioner bliver evalueret efter hvert indspil. Hvornår skal man skære igennem og benytte magtanvendelse? Hvordan giver man ordrer uden at virke truende og eskalere en situation? Hvilke ubevidste tegn sender man med sin fremtoning og sit udstyr (eller mangel på samme)? Hvor serviceorienterede skal man egentlig være, når man samtidig skal sørge for at opretholde egen og kammeraternes sikkerhed? Det er nogle af de dilemmaer kursisterne skal håndtere, samtidig med at de udstråler en kølig mur af ro.


Fotos: Bjarne Olsen

Minidæksgaster får forsmag på sejlerlivet
Der sker et eller andet med teenagene, når de får en uniform på, det er helt tydeligt. Hvis man oveni købet placerer dem på en båd i tre dage, med masser af frisk havluft og en god portion fysisk arbejde, har du opskriften på sammenhold, voksende ansvarlighed og overtrætheds-hyperaktivitet inden sengetid. Minidæksgastkurset kører for 8. gang og er en succes. En af de mest udfordrende og vilde ting ifølge de unge selv, var redningsøvelsen tirsdag. Her skulle de hive sig selv op fra vandet i en redningsflåde, og det krævede alle kræfter. Det bedste ved at være med på kurset er venskaberne, at få nogle anderledes oplevelser - og så selvfølgelig at være lidt væk fra forældrene.


Foto: Bjarne Olsen

Historisk hangar
Torsdag blev det med lagkage og tale af den 18. og nuværende chef for Slipshavn, Mads Kjærgaard Sørensen, fejret, at Marinehjemmeværnets uddannelsessted Slipshavn havde 60 års jubilæum. Over 36.000 kursister har over årene været igennem uddannelsesfabrikken Slipshavn, der for rigtig mange har en dybere betydning, der går ud over den rent geografiske placering.
Samtidig var det 100-års jubilæum for hangaren, der oprindelig blev brugt til at huse vandflyvere under første verdenskrig.
I dag bruges hangaren til opbevaring af blandt andet gummibåde, og så er den rammen for fællesspisning og aftenernes sociale arrangementer under uddannelsesugen.




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring