Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: pilotkursus Kasper Andersen

Gruppefører pilotkursus modul 2 gik vellykket

Gruppefører pilotkurset var en stor succes for de 18 deltagere. Efter de havde gennemført kan de styre en gruppe på op til 8 mand. Kurset foregik i Nymindegablejren fra søndag den 16. til søndag den 23. oktober. 

25-10-2016

Af Kasper Andersen, Praktikant HVS

Da jeg kom hen til kurset første gang, blev jeg mødt med stor venlighed. De 18 kursister var i gang med at gøre sig klar til endnu en dag, men de havde alligevel overskud nok til at tale med mig og forklare mig noget om deres ting. Både instruktører og kursister var flinke og fortalte mig om deres ting. 

Beredskabsområde (BSO)
Da kursisterne havde pakket og klar skulle de gå ned til spøgelsesbyen i Nymindegablejren hvor de skulle testes i den viden de havde fået om BSO dagen inden. Efter de havde gennemgået det, skulle de ned og udføre det i virkeligheden. De kom ned i en skov, hvor instruktørene viste dem hvordan de skulle lave deres BSO. Da instruktørene havde vist dem det, var det deres tur til at lave deres helt egen BSO.

Processen
Processen med at gennemføre et gruppeførerkursus er hård for nogle og let for andre. "Elevernes niveau er er meget blandet" sagde Jesper Vulf, som er instruktør på kurset. "Jeg synes kurset er spændende, og jeg tager det fordi jeg gerne ville være mere end menig," sagde Trine Jensen.

Pilotkursus
Grunden til at dette kursus er et pilotkursus er fordi man afprøver det nye kursussystem, som træder i kraft fra januar 2017. En del af det opdaterede kursus er fjernundervisningen, som er blevet opdateret. Kursisterne blandt andet se en række taktiske læringsvideoer før de kommer på skolen, så når de så er på skolen, skal de kun fokusere på alt det praktiske.  

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring