Topbanner

Nyhed

Udfordring til kompagniet

Der var indbudt til SKYPER specielt for infanterikompagnier, -og selvfølgelig stillede vi op. Efter endt skarpskydning i Borris forskød vi mod Flyndersø og fortsatte feltøvelse, hvor kompagni Mors velvilligt agerede den onde fjende.

22-05-2017
Tekst & foto: Webredaktør v/INFHEN
Fredag aften startede Carsten Bo op i Borris Lejren, med sig havde han 5 mand til støtte ved afviklingen af skydningen. Fra 2000 til 2215 blev der reccet på bane 53, som var tildelt kompagniet og så var der indkvartering. 0500 var personellet op, og så var det ud på banen. Vejret viste sig ikke fra den pæne side, men da skytterne ankom ved halv ni-tiden, begyndte det at lysne.

Der var kaldt sikkerhedspersonel fra PO SKR, og efter velkomst og ordreudgivelse, begyndte begivenhederne at tage fart.
En gruppe blev sendt ud på fløjen til INDIA, mens ALFA og BRAVO, måtte vente på signal fra gruppen; et hvidt lys indikerede at den forlod stillingen og grønt lys, at nu var de i sikkerhed.


Nogle og halvfjerds mål poppede op, når ellers KC fik styr på tangenterne, så der var rigeligt at skyde på. Samtidigt havde vi dysekanoner, som skulle deltage i festlighederne, -men enten var de ikke ordentlig verificerede, eller også var skytterne ikke sikre i deres afstandsbedømmelser. Ikke én træffer.
 
 

Ved fjorten tiden brød man banen ned og kompagniet sad op for at køre op i området syd af Flyndersø. Efter afsidning skulle de to grupper trækker mod Fly til et nærmeste angivent kontaktpunkt. Under fremrykningen ville de blive chikaneret af folkene fra Mors, efterhånden som mulighederne bød sig til. Man fandt ud af, at man kan også blive for taktisk, det krævede ekstra tid, som man egentlig ikke havde.


Natten blev tilbragt i BSO, tågen lå lavt og tæt, og hen på morgenstunden lykkedes det kompagniets folk at tage fusen på Mors nede ved kampvognsvraget, her havde man en solid træfning.
 
 
 

Så var der skafning på KSN, frisk morgenbrød med pålæg som hurtigt fik ben at gå på. Her efter kom der en tilbagemelding fra Kim Opstrup, hvor han udtrykte stor tilfredshed med forløbet af øvelsen. Han fortalte også at distriktschefen syntes at idéen med at tage LPUerne med, markeret med blåt, var fremragende. Her blev de engageret og fik rigtig indblik i hvad der faktisk skete på en øvelse og hvad det krævede.
Køretøjerne blev rengjort på Skive aserne og kursen blev sat mod Gavnøvej, hvor der skulle rengøres og tælles op.
På trods af at alle var godt brugt, var der stor tilfredshed med øvelsen.

Fakta

SKYPER i Birris og der på øvelse omkring Skive.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224