Topbanner

Nyhed

Hogager Marked 2017

Hogager Marked blev åbnet med kampdemonstration og de efterfølgende tre gentagelser trak publikum til. Yderligere fik vi også særdeles realistiske show med hundeførerne, som viste hvor dygtige hundene faktisk er.

06-08-2017
Tekst & foto: Webredaktør J. Krätz Andersen.
 
For at citere en gammel julekalender; ”I regn og slud skal posten ud!” Her er det blot hjemmeværnet, der skulle ud. Regn og kraftig vind prægede formiddagen på markedet, men det blev dog bedre op ad dagen.

Kompagniet var præsenteret med en stor flot stand og i modsætning til sidste år, var kompagniets aktiviteter samlet på et sted samlet.
Dagen blev startet med opstilling af standen, hvor vi havde en stor del af vores grej lagt frem, så publikum kunne komme tæt på tingene og få forklaret, hvad de forskellige ting var og i den ene ende havde Dorte oprettet en mindre KSN. I pumpeantennen var ophængt et HJV-banner, som gav synlighed over det meste af markedet.

Damian og CBL styrede PMV-en med sikker hånd i kampdemonstrationen og Jesper sørgede for at angrebet på samme fungerede effektivt, alt imens Kim fortalte for publikum, hvad der skete. Efter denne sekvens trådte hundeførerne i aktion. Her var det Marianne, Jan og Ivan, der stod for showet. Her var lydighed en af tingene, en anden at passifficere en uønsket person og endelig afsøgning af et køretøj, hvor der var anbragt et par bombeattrapper. Der var ingen tvivl om hundenes effektivitet, og samtidig sås det tydeligt at hundene virkelig nød det.

Publikumsinteressen var betydelig større end sidste år ved vore shows og der var også en del samtaler med civile som ville vide mere om hjemmeværnet.

Forplejningen var i modsætning til sidste år på skovtursniveau, markedet stod nemlig ikke for forplejningen, hvilket de først orienterede om aftenen før, men Lise havde så entreheret med en grillbar i Skave; kylling og pomfritter.
Søndag fortsætter markedet med samme opsæt fra vor side, så bliver der bare nedbrydning og aflevering på Gavnøvej tilbage sidst på dagen.

Der stillede omkring en snes mennesker til at afvikle hele showet, og der blev virkelig gjort en stor indsats fra alle sider.

Fakta

Hogager Marked lagde jord til nogle solide demonstrationer fra kompagniets side.
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224