Topbanner

Nyhed

To fluer med et smæk

Dagens aktiviteter var fordelt på to områder. Hvervning i Holstebro og skydning på Trehøje.

22-05-2016

Tekst & foto: KOF & Webredaktør

 

 Dagen startede tidligt med afhentning af diverse INFO materialer ved kompagnilokalerne, og derefter gik turen til Holstebro Kaserne til Åbent hus ved Jydske Dragonregiment. Vi var inviteret til at deltage af HVK Holstebro, og takkede selvfølgelig ja med 6 mand til muligheden for at promovere Hjemmeværnet, og måske rekruttere et par værnepligtige.

 Efter en god morgenmad på KFUM gik vi tilbage til Bygning 35, og begyndte at stille vores stand op. Vi havde vores personligt udleverede grej, en LSV, en M95-11 og forskelligt natkampsudstyr med til udstilling.
 Derudover havde vi også to hundefører og hjælpere, der lavede lidt opvisning i nærheden. Det gav rigtig mange besøgende og snak igennem hele dagen.
 Desværre ikke så mange nye Hjemmeværnsmedlemmer, men vi skabte stor opmærksomhed omkring vores opgaver. Også et par henvendelser omkring grænsekontrol opgaven.


 
 Over middag begyndte vejret desværre at blive lidt vådt, og det tyndede lige så stille ud i menneskemængden. Kl. 15 skyndte vi os at pakke sammen og vendte næsen mod kompagnilokalerne i Herning. Her stod den på udpakning og tørring af alt grej, og så hjem og tørre os selv. Alt i alt en rigtig fin dag, blot uden de ønskede henvendelser.
 
 
 
 
 
 
 Samtidig havde kompagniet mærkeskydning på skydebanen på Trehøje. Efter som vi havde folk i Holstebro, var fremmødet ikke voldsomt, men til gengæld nåede alle at få snakket sammen og udvekslet historier.


 Efter kaffen og rundstykkerne startede vi på 100 meter og fik indskudt våbnene, flere havde jo fået nye efter våbeneftersynet. Da det var overstået rykkede vi op på 200 meter.


 
 
 
 
 
 
 
 
 Her gik vi over til det mere seriøse med to mand i markørgraven for at fremme ekspeditionen.
 
 
 
 Resultatet udmøntede sig i bronze til Jens Vind, Jesper Thorø-Nielsen fik et sølvmærke og Kim H. Opstrup og Karsten Lauritsen lukkede med guldmærker. Intet nyt i det, da skytterne i forvejen havde mærkerne.

 Omkring klokken 1300 var der lukket ned på skydebanen og man tog hjem.
 Skøn dag, lunt da vi var i læ for vinden og næsten solskin. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224