Topbanner

Nyhed

Godt Nytår fra KC

2014 har været et godt og spændende år.. 2015 kan blive fantastisk

02-01-2015
Kære Soldater,

2014 er ved at rinde ud på de sidste timer og jeg håber i alle får en fantastisk nytårsaften blandt venner og familie.
Året 2014 har på mange måder været udfordrende og spændende for INFHVK Nordsjælland mht. materiel, samarbejdspartnere og medlemmer der igennem mange år har været bærende kræfter i kompagniet, har valgt at stoppe sit virke i hjemmeværnet og ikke mindst udfordringen med vores kompagnilokaler og den plan der blev forkastet på målstregen.

Vi har desværre også måtte tage afsked med vores KOF Natasha, som desværre drog til Ryes brigade efter en hård kamp med sygdom.
2014 har på mange fronter været et godt år for INFHVK Nordsjælland.
  • I har om nogen vist ”Vi stiller op” når der er behov, dette er bevist igennem flere indsættelser i med sikring af depot områder, sikring af gerningssted og overvågning af TN for forsvaret og politiet i vores nærområde. Senest bevist under stormvarsel i december, hvor intet mindre end 30 mand var klar inden for 2 timer, hvis behovet opstod.
  • I har igen bevist at INFKMP er fremme i skoene, ikke mindst på Distriktsskydelejren hvor
  • kompagniet bidrog med bærende kræfter som SL og SIKBM på skydebanerne og ansvarlige for det taktiske grundlag, udførelse og gennemførelse og tilbagemeldinger.
  • BM uddannelsen har i KMP taget et stort skridt og alle delinger er kommet godt i gang med at sikre og uddanne nøglepositioner på BM posterne, samtidigt med at mulige kommende BM i delingerne er i gang med eller har gennemført ABK, og dermed klar til snuse og prøve kræfter med BM virket.
  • Vi har sagt velkommen til en stor mængde nye medlemmer af hjemmeværnet og folk der ønsker at flytte til kompagniet.

Sidst men ikke mindst, fik KMP et skulderklap og en tilkendegivelse om at et KMP med så mange aktive, med så højt niveau og så stor tilslutning SKAL have andre levevilkår og faciliteter end dem som vi har i dag... Og at dette ikke kan vente længere.
Derfor der således iværksat at KMP skal flytte til nye midlertidige lokaler på Ny. Motorgård / Høvelte Kasserne forventeligt slut Januar 2015.
Her vil vi få en garagebygning til MOTOV KØTJ, egnede pavilloner af ca. 30m2 stykket til MOTOV, INF og PTR. En Stabsbygning med O-rum og KSN faciliteter. En Bygning til KDO DEL SIGGRP, ”SAN GRP”, FSGRP.
Selve klargøring af BYGN, kloakering til WC i pavillonerne og opstilling af disse osv. starter umiddelbart efter nytår og forventes at være færdigt i løbet af Januar.
Selve besigtigelsen, indretningen og planlægningen af faciliteterne, vil jeg korordinerer med HD NSJ, FBE ved livgarden og KMP staben snarest i det nye år, når tegninger er modtaget fra FBE.

Som skrevet er dette kun en midlertidig løsning.. der dog forventes at vi skal leve med igennem de næste 3 år. Når dette er tidshorisonten, så er det fordi at der lige nu arbejdes på 2 projekter, hvoraf den ene vil blive iværksat snarest. Men den forventede og anbefalede løsning, som HJK og FBE også mener er den rigtige, er at der bygges en ny 500 m2 stor bygning til os, på Ny. Motorgård. Skitsen er ikke endelig mht. placering af delinger.

2015 bliver et rigtigt spændende år.
  • Vi skal alle til at bruge det nye Hjv.dk og blive fortrolig hermed
  • Vi skal indfinde og falde på plads i nye omgivelser
  • Vi har en masse uddannelse og øvelses aktivitet vi skal igennem
Og vi skal sikre at vi alle fortsat udvikler os som soldater, mennesker, medlemmer af en GRP og DEL.. og vi skal alle sammen fortsat være stolte medlemmer af INFHVK NSJ.

Men hvis vi alle ligger samme indsats i det nye år, hvis vi fortsætter med at være ærlige overfor hindanden, motiverede og positive i vores hjv hverdag og vi alle bidrager med de kompetencer vi hver især har.. så skal 2015 nok blive et endnu bedre år.

Jeg glæder mig til at se jer alle i det nye år og til vores weekend sammen 30 Januar – 1 Februar, hvor vi også har vores nytårsparole lørdag aften... jeg ved NK har lagt godt i selen til en rigtig god weekend for alle. aktiviteten er oprettet her på hjv.dk, så det er blot at komme ind og tilmelde sig med det samme.

Det er et privilegie at være Chef for et kompagni med soldater som jer alle og det er et privilegie at samarbejde med hver af jer.
Med ønske om et godt nytår til jer alle og jeres kære.
– FREMAD PÅ NY.. LIGE PÅ OG HÅRDT -

KC / Kristian Stæhr
INFHVK NSJ

Fakta

INFHVK Nordsjælland har i 2014 leveret 33.229 FRT timer til.: - Forsvaret og politi. - Indsættelses opgaver - Uddannelse Dette er i snit 249,89 time pr. M/K. En indsats vi ALLE skal være stolte af

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224