Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Formidlings besøg i Glostrup

​Fra venstre Tim Ammitzbøll Gudkov, Finn Halberg fra HISU og Line Ammitzbøll Dohn

Den 16. marts 2016 havde vi besøg af to studerende i formidling, der ville være os behjælpelig med forslag til hvordan Hjemmeværnets historie kan formidles bedst mulig.

Line Ammitzbøll Dohn
Studerer Kultur og Formidling ved Syddansk Universitet, Ca. mag.
 
Studieerfaring:
Skriftlig og mundtlig kommunikation og formidling, storytelling, kulturforståelser, indgående kendskab til kulturpolitik, kvalitative metoder i praksis, kulturforvaltning i kommuner, virksomheder, institutioner, museer m.v.
 
På min kandidat i kultur og formidling beskæftiger vi os med at analysere og redegøre for vores egen kultur, kulturmøder, samt formidling af kultur både historisk, herunder kulturarv, og samtid. 
 
Vi arbejder typisk med forvaltning af kultur i forsk. institutioner, kommuner og projekter i form at strategisk tilrettelæggelse og koordinering, målrettede projekter til afsender-budskab-modtager, budgettering, skribentarbejde, PR/reklame, udstillingsanalyser, evaluering m.v
.
- Anden uddannelse og erfaring som multimediedesigner- erfaren bruger af photoshop og Indesign, opsætning af kataloger, undervisningsmaterialer, virksomhedsprofiler, digital kommunikation og sociale medier, hjemmesideopbygning, layoter.
 
Tim Ammitzbøll Gudkov
Retorikstuderende ved Københavns Universitet, Ba. mag.
 
Studieerfaring: 
Skriftlig og mundtlig retorik og kommunikation, retorisk kritik, visuel retorik, digital strategisk kommunikation, logografi, m.m.
 
Retorikstudiet drejer sig særligt om hensigtsmæssig og overbevisende kommunikation i tale og skrift, hvor publikum, afsender og den aktuelle situation er vigtige faktorer i formidlingen.
 
Folk med baggrund i retorik arbejder typisk inden for kommunikationsrådgivning, taleskrivning, PR/reklame, skribentarbejde/journalistik, stemme- og kropssprogstræning, digital kommunikation og undervisning.
 
Her er kort deres først tilbagemelding 
 
Line: "Kl. 10 onsdag formiddag lyder et horn i en gammel fabrikshal i Glostrup. Dette er startskuddet på den ugentlige onsdag, hvor en flok ældre herrer mødes i HJV's Historiske Afdeling. Alle er frivillige, engagerede, passionerede, forhenværende hjemmeværnsmænd, som alle er beredte på at indsamle, arkivere, bevare og formidle HJV's historie fra 1949 til i dag. Fællesskabet og det sociale er i højsædet, men ligeså vigtigt er opgaverne, hvor alle gør det, de er bedst til, og med stolthed og fortællelyst præsenterer deres viden, erfaringer og dvæler ved minderne. Tak for at få dette spændende indblik i HJV's historiske afdeling og arbejde."
 
Tim: "I en anonym bygning i Glostrup blev dørene åbnet for os til Hjemmeværnets historiske afdeling, hvor vi fik et kig ind i en verden langt fra vores hverdag. Blandt museumsgenstande, arkivpapir og kandekaffe fik vi ikke kun en mindre indføring i Hjemmeværnets historie og væsen, men også en oplevelse af hvordan engagement, gåpåmod og fællesskab lægger fundamentet for bevarelse af et stykke danmarkshistorie. Tak for besøget."
 
Se linket til deres rapport øverst til højre.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring