Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Førstehjælp var en del af dagens certificeringsøvelse. 

Første certificering af Hjemmeværnets Beredskabsstyrke veloverstået

I denne weekend har 52 soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland været samlet i Finderup øvelsesterræn for at bestå den afsluttende certificering og derved blive de første i Hjemmeværnets Beredskabsstyrke.

05-11-2017

Søndag d. 5. november blev de første soldater certificeret til Hjemmeværnets Beredskabsstyrke. Hermed er de første skridt også taget til at oprette styrken. Det er Hjemmeværnskommandoens hensigt frem mod 2019 at opbygge samt kontinuerlig have en styrke på minimum 1500 klart.

Målet med øvelsen i dag var at certificere soldaternes kompetencer og uddannelsesniveau i forhold til at kunne indsættes i hele Danmark som et værktøj i den nationale krisestyring.

Hjemmeværnskompagni Eshøj har i næsten to år arbejdet med at udvikle en uddannelse målrettet beredskabsstyrkens opgaver som pilotprojekt. For et års tid siden begyndte kompagniet også at uddanne andre kompagnier målrettet beredskabstyrken. Til dagens øvelse deltog soldater fra i alt fire kompagnier, og planen er at uddannelsen skal bredes videre ud.



Opgaverne er fokuseret omkring bevogtning, afspærring, sikring samt overvågning og observation af militære faciliteter og materiel, herunder støtte til Forsvarets operationer. Det sås også i dagens øvelse, hvor Krogsgaard i Finderup øvelsesterræn blev bevogtet og udsat for både fredelige civile, der var nysgerrige, et trafikuheld, der krævede førstehjælp men også demonstrationer og et afsluttende angreb.

Dagen blev afsluttet med en parade, hvor soldaterne fik overrakt mærket, som bevis på, at de nu er en del af Hjemmeværnets Beredskabsstyrke 2018. 


Chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland major Finn Jensen deltog også i dagens øvelse og takkede alle for indsatsen under den afsluttende parade, før han uddelte de nye Beredskabsstyrke-mærker. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring