Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hvorfor går grænsevagterne med solbriller?

Har du ligesom mange andre undret sig over, hvorfor Hjemmeværnets grænsevagter står med solbriller på ved grænsen? Så få svaret her.

25-09-2017

Når hjemmeværnssoldaterne ved grænsen har solbriller på, er det hverken for at være uhøflige eller distancerede. Men skinner solen, så kan det være svært for soldaterne at se fører og passagerer i bilerne. Derfor gav kompagnichef Brian Svendsen grønt lys for at udlevere solbriller i stedet for, at soldaterne brugte deres private.

- Det var et problem for os, at i kraftig sol kunne vi simpelthen ikke se ind igennem ruderne. Det er vigtigt, at vi kan det i vores job – eller skulle vi bremse trafikken ned hver gang og det tager en frygtelig tid, særligt på motorvejene, forklarer Brian Svendsen.

Og netop de udleverede solbriller gør, at soldaterne kan se førere og passagerer i al slags vejr. Faktisk er brillerne blevet så populære, at både Politiet og toldvæsnet ved grænseovergangene jævnligt låner hjemmeværnssoldaternes briller.

- Det er en udmærket brille og et vigtigt arbejdsredsskab, der kan bruges af alle, der arbejder ved grænsen, fortæller Brian Svendsen.

Og skulle en bil blive stoppet helt, så tager hjemmeværnssoldaterne naturligvis brillerne af.

- Når vi stopper biler af en eller anden, så tager vi brillerne af, så vi kan få øjenkontakt med fører og passagerer. Sådan har det altid været, slår Brian Svendsen fast. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring