Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Alle dage på uddannelsesugen starter med morgenmønstring.

25 års jubilæum for en frivillig succes

Når Slipshavns kanoner fredag morgen affyrer ’Dansk Løsen’, og tre kanonskud dermed lyder ud over Nyborg Fjord, så betyder det, at Marinehjemmeværnet for 25. gang har slået dørene op for deres populære uddannelsesuge.

04-07-2017

Af Ninna Falck

​Marinehjemmeværnets uddannelsesuge på Slipshavn afholdes i år for 25. gang.
Her skal godt 150 kursister i gang med kurser i bl.a. navigation og instruktørvirke og ikke mindst introduktionskurset for nye medlemmer til den sejlende tjeneste: Dæksgastkurset.

Mange af kursisterne har taget familien med. Og mens de knokler med bøgerne og praktiske prøver, kan ægtefæller, kærester og børn nyde livet på Slipshavn.

Der er sørget for pasning og aktiviteter for børnene, udflugter og fælles spisning under måltiderne i den gamle flyvebådshangar, hvor der også er hygge om aftenen. Indkvarteringen er Slipshavns værelser, skibenes køjer samt telte og campingvogne, som Slipshavns grønne arealer giver god plads til.

Holder sammen på Marinehjemmeværnet
"Uddannelsesugen er som en lim, der er med til at holde hele Marinehjemmeværnet sammen. Vi får gennemført vores vigtige maritime kurser, vi dyrker det sociale fællesskab, og vi har familien med, som får en bedre forståelse for den fritidsinteresse, der fylder så meget", udtaler kaptajnløjtnant Bjarne Kodal.

Han har været med næsten fra start og har flere gange stået i spidsen for gennemførelsen af ugen. I år har han taget en tjans i ’sekretariatet’.

"Det er en succes, som nu kører af stablen for 25. gang. Og den succes hviler ikke mindst på, at vores uddannelsesuge er baseret på, at det er frivillige, der laver uddannelse for frivillige.  Det giver en særlig forståelse mellem kursister og arrangører, og det giver et stort commitment. Vi klarer det meste selv!", understreger Bjarne Kodal.

Uddannelsesugen ligger altid i uge 28 og kører i år fra 7. til 16. juli
Og dens motto er: Husk - glem ikke at være glad!

Herunder:
I alle 25 år har området og undervisningsfaciliteterne på Slipshavn dannet en perfekt ramme for uddannelsesugen. Marinehjemmeværnet fik overdraget Slipshavn fra Søværnet i 1956 til sine maritime uddannelser, og skolen hører i dag ind under Hjemmeværnsskolen.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring