Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Fra MHV-gummibåden holder politiet øje med sikkerheden i Esbjerg havn.

60 sejlskibe, 500.000 gæster og Marinehjemmeværnet

​Marinehjemmeværnet fra Esbjerg og fra Hvide Sande/Ringkøbing har siden tirsdag støttet politi og presse med at komme på vandet under den internationale kapsejlads, Tall Ships Races’, besøg i Esbjerg.

20-07-2018

Tekst Ninna Falck - Foto: Christian Lindegaard Petersen

30 frivillige, to MHV-fartøjer og deres to gummibåde har siden tirsdag været travlt optagede med at støtte afviklingen af kapsejladsen, Tall Ships Races, som i år besøger Esbjerg på deres lange kapsejlads.

Kapsejladsen er startet i Sunderland i England med direkte kurs mod Esbjerg. Besøget i Esbjerg Havn strækker sig fra onsdag den 18. juli til lørdag den 21. juli, hvorefter skibene fortsætter til Stavanger i Norge, inden de begiver sig ud på den sidste strækning til Harlingen i Holland.

Læs videre under billedet ...
- Det er imponerende flotte skibe, der besøger Esbjerg. Mange af dem er skoleskibe med meget unge besætninger.

Styr på de store skibes ankomst
Opgaverne for de frivillige gaster i Marinehjemmeværnet startede allerede tirsdag aften, hvor MHV-fartøjet MHV 904 LYØ fra Esbjerg og dens gummibåd lå klar ved indsejlingen til Esbjerg havn for at tage imod de store sejlskibe, som skulle fordeles i Esbjergs Trafikhavn og Dokhavn.

- LYØ lå i Ho Bugt og spærrede, så de ikke kom til at sejle derud, og så sejlede gummibåden ellers ud og tog imod skibene, når de lå uden for havnen. Det handlede om at få dem ind i det rigtige havnehul, så de kom til at ligge rigtigt i forhold til planen, forklarer Christian Lindegaard Petersen, der bla. sejler som motorpasser på LYØ.

Læs videre under billedet ...
- 500.000 gæster forventes at besøge Esbjerg Havn, hvor der er fest, farver og flotte skibe

Og der er fuld knald på havnen. 60 skibe ligger i havnen under de festlige dage. Heraf deltager 46 i kapsejladsen, og de står for festlige indslag og holder åbent skib. Esbjerg Kommune har planlagt aktiviteter for de forventede over 500.000 besøgende – blandt andet koncerter med kendte danske navne som Dodo and the Dodos, Østkyst Hustlers og Lars Lilholt Band.

To flotiller om den store opgave
Flotille 131 Esbjerg er under det store besøg forstærket med hjælp fra Flotille 126 Hvide Sande-Ringkøbing, som har sendt en besætning og fartøjet MHV 806 DUBHE. Besætningerne på LYØ og DUBHE skiftes så til at løse opgaverne for politiet og for pressen.

- Vi sejler med politiet, som er ude på almindelig politisejlads, hvor de primært har fokus på, at alt er i orden med de lystsejlere, der besøger havnen, og så overvåger de sikkerheden generelt, forklarer Christian Lindegaard Petersen.

Læs videre under billedet ... - Tall Ships Races er et stort trækplaster for et utal af lystsejlere.

De mange flotte nye og gamle sejlskibe – blandt andet det danske skoleskib Georg Stage – er en meget flot oplevelse, som selvfølgelig også har pressens interesse. Derfor sejler Marinehjemmeværnet ud på op til tre daglige pressesejladser, hvor fotografer og journalister kan få flotte billeder med hjem fra søsiden.

Inde i havnen er Marinehjemmeværnet også på plads med en informationsstand, hvor havnens halve million gæster har mulighed for få mere at vide om det frivillige værn og de to flotte fartøjer, som alle kan se i havnen tydeligt markeret med et Marinehjemmeværns-banner.

Læs videre under billedet ...
- DUBHE på pressesejlads

Og der er nok at lave for de frivillige marinere, som har program fra 08.00 til 22.00 hver dag, men det er en god oplevelse, og de når også selv at kigge nærmere på de mange skibe.

- Her er en rigtig god stemning. Hele byen er jo en stor fest, og vi har det også hyggeligt. Der er masser at se på, og det var virkelig flot at se skibene under ankomsten, da de sejlede ind, siger Christian Lindegaard Petersen.

Og Marinehjemmeværnet er ikke det eneste Hjemmeværn, der støtter det store arrangement. I land støtter blandt andet Politihjemmeværnet med en fornuftig afvikling af den voldsomme trafik i byen.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring