Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Der er rigtig meget vand i Uggerby Å er for tiden. Det har gjort det muligt at sejle med gummibåden.

Ældre mand savnet: Gennemsøgte å

​Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enhed fra Nordjylland deltog i dag i eftersøgningen af en 83-årig mand, som har været savnet siden lørdag aften. Fra gummibåd med sonar har de gennemsøgt en strækning på 7 km i åen nær plejehjemmet i Sindal.

16-01-2018

Tekst: Ninna Falck - Foto: Asger Jensn

”Hvis han er herude, så er det vigtigt, at han kommer hjem til de pårørende, så de kan få en afslutning”, siger flotillechef premierløjtnant Rikke Hyldgaard.

Hun har i dag, tirsdag, stået i spidsen for tre frivillige kollegaer fra Flotille 116 Maritime Force Protection, som under ledelse af Nordjyllands Politi har gennemsøgt Uggerby Å ved byen Sindal i Nordjylland.

Storstilet eftersøgning
En 83-årig dement mand forlod lørdag aften plejehjemmet ’Vendelbocenteret’ i Sindal, og ingen har set ham siden.

En storstilet eftersøgning blev sat i gang. 80 frivillige blandt andet fra Hjemmeværnet samt private borgere og politiet har søgt på landjorden, og fra luften har man søgt med helikopter – men desværre forgæves.

Mistanken har nu derfor rettet sig mod Uggerby Å som løber tæt forbi Vendelbocenteret. Her har været søgt fra landjorden, men mandag kontaktede Nordjyllands Politi Marinehjemmeværnet for at få en gummibåd i vandet.

Læs mere i de lokale medier: klik her og her

Brug for kompetencer til at søge under vandet
Marinehjemmeværnets særlige Maritime Force Protection-enheder råder over undervandsdroner og gummibåde med sonar, som gør dem i stand til også at søge efter genstande under vandet.

”Vandet i åen var for plumret til at vi kunne søge med dronen, så den blev i bilen, men sonaren gav fine billeder”, fortæller Rikke Hyldgaard, der selv sad med i gummibåden under eftersøgningen.

De fire frivillige fra Marinehjemmeværnet ankom med deres gummibåd klokken 09.00 her til morgen og startede eftersøgningen i åen. De har hovedsageligt søgt i åen nordfra i sydgående retning ned mod plejehjemmet. En strækning på godt 7 km er gennemsøgt både under vandet og på siderne ned i vandet.

"Vi sidder tre mand i gummibåden. En styrer, en anden holder øje med sonarbillederne på skærmen, og den sidste holder et skarpt øje med brinkerne, og hvad der kommer imod os”, forklarer Rikke Hyldgaard, og fortsætter:

”Vi har heldige med, at der er rigtig meget vand i åen, ellers kunne vi ikke sejle her med gummibåden. Men der er samtidig også meget strøm i åen, så vi har skulle sejle meget koncentreret”.

Vi er klar igen på fredag
Eftersøgningen stod på til klokken 14.00, hvor gummibåden til sidst stødte på så mange forhindringer, at den ikke kunne komme videre".

”Hvis vi skal komme videre her, er vi nødt til at bruge en kran, som kan løfte gummibåden forbi nogle dambrug og elværker herude. Politiet arbejder sammen med kommunen om at skaffe en kran, og de har fat i kommunens ’å-mand’, som ved præcis, hvor vi kan komme i med gummibåden”, fortæller Rikke Hyldgaard, som har lovet, at Marinehjemmeværnet stiller op igen til eftersøgningen.

”Det har vi aftalt med politiet, som vi har haft et supergodt samarbejde med. De har forberedt os utroligt godt til opgaven, og de har været klar med hjælp hele vejen”, siger hun og understreger: 

”Vi er klar igen på fredag. Det her er jo en opgave, vi også kan løse. Det er det vi træner til”.

Læs mere om Maritime Force Protection (MFP): Klik her

Se flere billeder fra i dag herunder:
Uggerby Å løber på en afstand af 150-200 meter forbi Vendelbocenteret, som den 83-årige forlod lørdag aften. Eftersøgningen i dag foregik nordfra ned mod plejehjemmet.Udklip fra Google Maps.


Eftersøgningen kræver tre gaster om bord i gummibåden.





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring