Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 803 ARIES fra Vordingborg rykkede mandag aften ud med en besætning på otte frivillige. Foto: Michael Wilken

Assistance ved grundstødt fragtskib i Grønsund

Et finsk fragtskib er gået på grund i Grønsund. Marinehjemmeværnet fra Vordingborg har mandag aften assisteret et hold fra Søværnet, som har inspiceret det grundstødte skib for, om der er risiko for olieudslip.

10-04-2018
Af Ninna Falck
 
Marinehjemmeværnet i Vordingborg blev mandag aften klokken 19.16 anmodet om at stå stand by for en evt. indsættelse. Og den blev hurtig til virkelighed.
 
Klokken 20.24 afgik 'MHV 803 Aries' fra Vordingborg med kurs mod Stubbekøbing, hvor den frivillige besætning på otte mand skulle møde et hold fra Søværnet.
 
I Stubbekøbing samlede besætningen om bord på Aries ved 22.00-tiden holdet fra Søværnet op og sejlede dem ud til grundstøderen, som ligger ved indsejlingen til Grønsund mellem Falster og Møn.
 
Grundstøderen er det 89,7 meter lange og 13.6 meter brede finske fragtskib, 'Baltic Madonna', som var på vej til Nyborg.
 
Holdet fra Søværnet skulle inspicere, om der var risiko for olieudslip, og ifølge TV2 Øst udtaler man fra Forsvarets Operationscenter, at der ikke er konstateret skader på skibet eller udslip af olie.
 
OPDATERING:
Ifølge Ritzau, lyder det fra Forsvarets Operationscenter, at fragtskibet kom fri af grunden i nat, da vandstanden var steget. ARIES og den besætning var tilbage i havn klokken 06.00 tirsdag morgen.
 
Her på kortet ses Aries markeret i firkanten og herunder Baltic Madonna som en prik. Aries' gummibåd ligger her desuden på siden af fragtskibet. Klip fra vesselfinder.com klokken 23.45. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring