Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

MHV 901 ENØ lå heldigvis ved Omø, da en lystsejler gik på grund ved Omø Rev. (arkivfoto)

Lynhurtig hjælp til grundstøder i nat

​En grundstødt lystsejler sendte i nat Marinehjemmeværnet fra Rødby på søen. De var på vej kun 10 minutter efter alarm.

22-07-2018

Af Ninna Falck

MHV 901 ENØ, som hører til i Rødby, har i en periode været skoleskib på Marinehjemmeværnets skole på Slipshavn ved Nyborg. Fredag blev det hentet af en besætning på 11 mand m/k med fartøjsfører Tom Holstebro i spidsen.

Planen var, at ENØ på vej hjem til Rødby skulle gøre et stop på Omø, som ligger ud for Skælskør. Her har besætningen og ENØ vist Marinehjemmeværnet frem med åbent skib i forbindelse med en større aktivitet i havnen på øen lørdag.

Derfor var besætningen allerede om bord på ENØ, da Forsvarets Operationscenter anmodede om assistance til en grundstøder lørdag ved midnat. Det betød også, at man i løbet af blot 10 minutter havde sat ENØ’s gummibåd i vandet og sendt den af sted mod havaristen.

- Det viste sig at være en 27 fod sejlbåd med én mand om bord, og den stod på 60 cm vand ved Omø Rev, fortæller Tom Holstebro.

Sejlbåden blev trukket af grunden og lå sikkert i havn på Omø klokken 02.00 søndag morgen, hvor også ENØ’s besætning fik resten af deres nattesøvn, inden turen søndag går videre hjem til Rødby.

Herunder:
Assistancen foregik ved Omø, som ligger i bunden af Storebælt ud for Skælskør
Udklip fra Google Maps

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring