Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

MLØ: Så er vi ved at være klar til en fed weekend

Program for Marinehjemmeværnets Landsøvelse 3. – 4. juni, og de mange detaljer er nu ved at falde helt på plads. Der bliver noget for alle. Lige nu er det vigtigt, at du melder dig til weekendens og søndagens aktiviteter. Få adgang til al information her

17-05-2017
Det bliver en weekend med rigtig mange aktiviteter, når de mørkeblå samles til årets største øvelse på Flådestation Korsør i pinsen – du kan godt glæde dig.
 
Lørdag går vi i dybden, og søndag er der frit valg!
”Lørdag træner vi både det store samarbejde mellem flere enheder, og vi træner samarbejdet inden for enheden. Søndag kan den enkelte deltager så få pudset sin egen kampform af i forskellige discipliner”, fortæller Frivillig øvelsesleder, kaptajnløjtnant Alex Olsen.
 
Han har sammen med et team af frivillige og ansatte planlagt logistik, forplejning og indkvartering, og de har sat et stort og varieret program sammen for Marinehjemmeværnets første helt egen landsøvelse. Lige nu arbejder man hårdt med at skaffe de sidste stumper og få de allersidste justeringer på plads.
 
”Det har ikke været uden bump på vejen, men nu kan vi se planen for en fed weekend med masser af relevante aktiviteter og MHV-fællesskab. Det betyder rigtig meget, at alle bakker op, og jeg glæder mig langt ned i maven til at se Flådestation Korsør fyldt med frivillige marinere”, siger Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen, som er klar til at byde alle velkommen lørdag morgen.
 
Program
 
Lørdag 3. juni 
1. SAREX/ENVIREX og FLEETWORK/COMMSØVELSE i Storebælt for de sejlende enheder
2. Workshop (AKP, Havnebevogtning, SAIS og MFP førstehjælp) på flådestationen for MFP'erne
3. Marchtræning/eksersits på flådestationen for musikerne
 
Lørdag aften skal vi alle sammen mødes og hygge os, når der bliver fyret op i grillene til den helt store fællesspisning i et ikke så lille telt på Flådestationen.
 
Søndag 4. juni
Søndagens program består af seks forskellige aktiviteter, du som enkeltperson kan tilmelde dig. Vælg enten Førstehjælp vedligehold eller to af de andre aktiviteter.
 
1. Førstehjælp vedligehold, der varer hele søndagen
- Kræver, at man har haft førstehjælp inden for de sidste 2 år. Kurset udløser et Q
2. Vidensdeling MHV motor/teknik, kører et hold formiddag og et hold eftermiddag
3. MaxSea rutinering, kører et hold formiddag og et hold eftermiddag 
4. SINE vedligehold, kører et hold formiddag og et hold eftermiddag 
5. SAIS vedligehold, kører et hold formiddag og et hold eftermiddag 
6. Brandskole, kører et hold formiddag.
 
For mere præcist program: Se drejebog.
- DISTAFF, logistik og KOM-SEK kører deres eget ræs de to dage. 
 
Tilmelding og transport til og fra øvelsen
Du melder dig til via AKOS.
Tilmeldingsfrist: Søndag den 21. maj.
 
Du skal først og fremmest melde dig til hele MLØ-weekenden. Her har din flotille en MLØ-aktivitet, du kan melde dig til. Find den i flotillens AKOS eller evt. ved at bruge søgeord: MLØ. Du skal desuden også melde dig til søndagens aktiviteter. Hvis du ikke er en del af en sejlende besætning, må du sørge for egen transport under almindelige vilkår og med videst mulige samkørsel.
 
Musikere deltager kun om lørdagen fra klokken 10.00 til 16.00, hvor der vil være march- og eksersitstræning – og en lille koncert for dem, som spiser frokost i land. Tilmelding: Klik på aktiviteten i programoversigten herover.
 
Det er en mulighed kun at deltage i søndagens aktiviteter. Her melder du dig så til den eller de aktiviteter, du ønsker. Du sørger selv for transport til og fra Korsør under almindelige vilkår.
 
Tilmelding til søndagens program 
Tryk på kursets navn i aktivitetsoversigten herover og kom direkte til AKOS, hvor du kan læse mere om aktiviteterne og melde dig til. Du kan også finde aktiviteterne, hvis du søger på: MLØ
 
Hvor skal vi sove?
Indkvartering foregår i fartøjerne for besætningerne og på Antvorskov Kaserne i Slagelse for de øvrige. Der er arrangeret bustransport til og fra Antvorskov. Ansatte og frivillige i bla. DISTAFF og KOM-SEK indkvarteres på flådestationen.
 
Hent mere information
Befaling for MHV Landsøvelse her
Drejebog for MHV Landsøvelse (tentativ) inklusive kontaktoplysninger her
Oversigtskort, Flådestation Korsør her

Fakta

DISTAFF står for ’Directing Staff’. Det betyder ledende stab.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring