Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 908 BRIGADEN fra Aarhus deltog i eftersøgningen med 22 frivillige gaster. (Arkivfoto)

Mand savnet: Eftersøgning ved Djursland

​Marinehjemmeværnet i Aarhus har tirsdag aften deltaget i en storstilet eftersøgning i Knebel Vig ved Djursland. En 72 årig var savnet – hans jolle var fundet tom.

14-03-2017

Af Ninna Falck

22 frivillige gaster fra Marinehjemmeværnets Flotille 124 Aarhus var tirsdag aften sejlet ud med det lokale fartøj, MHV 908 BRIGADEN, på en uddannelsessejlads. Her skulle ni erfarne gaster undervise 13 uddannelsesgaster i knob & stik lære dem at stå til rors mm.

72 årig savnet
Det blev dog ret hurtigt tydeligt for Fartøjsfører, premierløjtnant Henrik Mortensen, at der var noget i gang til søs ude omkring Djursland.

”Vi hører lidt på radioen og kan se på AIS’en, at der er mange fartøjer på vej”, forklarer han.

Klokken 19.45 henvender Henrik Mortensen og tilbyder Marinehjemmeværnets assistance til Forsvarets Joint Operations Centre. De bliver glade for at få den stedkendte besætning om bord på BRIGADEN med i opgaven.

Det handler om en 72-årig mand, der er savnet i forbindelse med en sejltur. Hans jolle er fundet tom, og man frygter en ulykke.

BRIGADEN og Kystredningstjenestens redningsbåd søger inde i Knebel Vig. Og udenfor søger Søværnets transportskib SLEIPNER og miljøskibet GUNNAR THORSON. Desuden hænger to af Flyvevåbnets redningshelikoptere i luften og gennemsøger området.

”Det var fine vejrforhold at søge i med månelys og meget lidt bølger”, siger Henrik Mortensen

Fundet i vandet tæt på land 
Efter et par timers søgen tikker beskeden ind, om at man fra landsiden har fundet en tilsyneladende livløs mand i vandet tæt inde fra kysten.

Om bord i BRIGADEN’s besætning er en gast, som i sit civile liv er læge. Og man tilbyder at sende ham ind. BRIGADENs  egen gummibåd er pt til reparation. Lægen bliver derfor overført til Kystredningstjenstens FRB (Fast rescue boat), som sejler ham ind til kysten. I land kan lægen konstatere, at den fundne mand desværre er omkommet.

Herefter returnerer lægen til BRIGADEN;, som sejler tilbage til Aarhus Havn.

Kommentarfelt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring