Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Christoffer Dybdal Vinsløv (billedet) og Robert Petersen fra Marinehjemmeværnet i gummibåden. I baggrunden skibet VINA, som efter sigende skal hæve ubåden.

Marinehjemmeværnet passer på ubådsområdet

​Siden i går har Marinehjemmeværnet og Søværnet ligget ved positionen for den sunkne ubåd, NAUTILUS og sikret, at skibstrafikken overholder sikkerhedsafstanden på 500 meter. Lørdag er det Marinehjemmeværnet fra Brøndby, der holder de nysgerrige på afstand

12-08-2017
Af Ninna Falck. Fotos Robert Petersen
 
Siden Peter Madsens ubåd NAUTILUS fredag sank til bunds syd for Amager, har Marinehjemmeværnet støttet politi og Forsvar i opgaven med at holde den øvrige skibstrafik på afstand af den sunkne ubåd, som efter sigende ligger på 7 meter vand.
 
Lørdag er det Marinehjemmeværnets Flotille 366 Københavns Vestegn, der ligger på positionen med deres fartøj MHV 802 CARINA. CARINA har en gummibåd i vandet med to gaster, som sammen med Søværnets enheder sørger for, at skibstrafikken i området overholder en sikkerhedsafstand på 500 meter omkring den sunkne ubåd.
 
CARINA var ude med ti frivillige på opgaven fredag fra klokken 15.00 til midnat. Der er siden skiftet lidt ud i besætningen, som også tæller gaster fra Marinejhemmeværnet på Holmen, og fartøjet er lørdag morgen afgået fra Brøndby klokken 05.00 med ti mand.
 
Holder effektivt styr på trafikken
Om bord på CARINA er Poul Henning Mattiasen fartøjsfører, og han sidder med det store overblik.
 
”Vi har sat en cirkel i det elektroniske søkort med sikkerhedsafstanden. Så vi kan med det samme se, om der er nogen, der går inden for ringen”, forklarer han, ”Og når det sker, så sender vi gummibåden ud og få dem væk igen”.
 
CARINA ligger ude på positionen sammen med bl.a. patruljefartøjet NAJADEN fra Søværnet og andre skibe, som skal tage sig af bjærgningen af ubåden mv.
 
Overblik: Marinehjemmeværnets bidrag
Fredag var Marinehjemmeværnet fra Dragør med fartøjet, MHV 911 BOPA, først på eftersøgning - i starten som on scene coordinator - fra klokken 04.30 og herefter indsat som afviserfartøj ved den sunkne ubåd frem til kl. 13.30.
 
Desuden nåede Marinehjemmeværnet fra:
  • Skovshoved med fartøjet MHV 809 ANTARES
  • Helsingør med fartøjet MHV 906 FÆNØ
  • Holmen med det hurtige indsatsfartøj MIF 03 BJØRNØ
- at blive indsat i fredagens eftersøgning
 
Samtidig var også to droneførere fra Marinehjemmeværnets særlige havnebevogtningsstyrke Maritime Force Protection sendt til Holmen for at støtte eftersøgningen med deres undervandsdrone.
 
Fredag fra klokken 15.00 til 24.00 var Marinehjemmeværnet fra Brøndby ude og agere afviserfartøj med MHV 802 CARINA.
 
Lørdag morgen klokken 05.00 afgik CARINA fra Brøndby for at genoptage opgaven.
 
Herunder:
MHV 802 CARINA og skibet VINA fredag formiddag



 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring