Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Masser af herlig skydning i Hevring

​Der var udfordringer både til taktik, snarrådighed, teknik og skydefærdigheder, da Marinehjemmeværnet holdt skydetræning i grønne omgivelser

16-05-2018

Af Helle Kolding - Foto: Torben Glyum

Første weekend i maj holdt Marinehjemmeværnet skydetræning på skydebanerne ved Hevring. En række flotiller, men især flotillerne 125, 201 og 123 mødte talstærkt op parate til en aktiv weekend.

Lys i vinduerne om aftenen og skydning fra næste morgen
Og det blev en meget aktiv weekend, der startede med en smuk markering fredag aften.

- Det var jo 4. maj, så vi mindedes også frihedsbudskabet fra 1945, og det gjorde vi ved at fortælle lidt om den særlige dag, og så slutte af med at sætte lys i kontorvinduerne, fortæller kaptajnløjtnant Ejvind Vonsild, der var den overordnede tovholder på hele arrangementet, og som til daglig sidder som sagsbehandler i Marinehjemmeværnets Flotillesektion i Ringsted.

Efter morgenmønstringen lørdag gik det så løs på skydebanerne. Deltagerne var delt op i fire grupper, hvor en gruppe startede på nærkampbanen, en anden begyndte på den selvmarkerende feltbane, mens de andre to grupper var på hver sin handlebane. Efter et par timer byttede grupperne så baner, så alle fik prøvet alle baner. Om aftenen fordeltes holdene to og to på to baner til gruppeskydning, hvor kampen rasede til mørket var faldet på. Og sådan gik dagen med masser af god og spændende skydning.

Læs videre under billedet
- koncentration under skydningen, hvor både 'sejlende' flotiller og MFP var repræsenteret.

Maritimt tema
Skydningen var tilrettelagt, således at den tog udgangspunkt i nogle af de situationer, som soldater i Marinehjemmeværnet kan risikere. Altså med højde for maritime udfordringer og havneområder, moler etc.

Om søndagen var eksempelvis en af opgaverne en ’Canadian Tunnel’, der især har relevans for soldater, der befinder sig på en mole, hvor det kan være svært at finde beskyttelse, hvis der pludselig åbnes ild mod en.

At der især var mange deltagere fra MFP (Maritime Force Protection) var ikke tilfældigt, for en række af aktiviteterne var fokuseret på havnebevogtning.

- Men det er relevant skydning og viden for alle i en flotille, og alle kan være med, fortæller Ejvind Vonsild.

Vellykket skydeaktivitet: kom igen til oktober!
Han roste også stedet, hvor skydningerne fandt sted. Udmærket forplejning og enkel men pæn og god indkvartering til alle og optimale skydemuligheder.

- Lejren har sit eget lille korps af frivillige hjemmeværnsfolk; ’Hevringkorpset’, der sørger for bevogtningen og vagttjenesten, når der skydes i Hevring. De gjorde det fremragende, tilføjer han.

Der blev desuden skudt ’K7’ og ’Kontrolskydning’ af 26 skytter, og det blev endda til et ’Feltskyttemærke med LSV’ (Let støttevåben) til Kasper Nielsen fra Flotille 362 Helsingør.

- Det var et rigtigt godt arrangement, og det er mit indtryk, at folk virkelig var glade, selvom de også var trætte, siger Ejvind Vonsild og han fortsætter;

- Flere spurgte da også, hvornår ’vi skal afsted igen’.

Den mulighed byder sig til efteråret, for i weekenden 26.-28. oktober er der igen skydning i Hevring.

Her i forsommeren var der i alt - inklusive skydeledere og hjælpere - 45 deltagere i Hevring, og Ejvind Vonsild påpeger, at der godt kan være plads til flere.
- Det er en rigtig god og meget relevant træning, så mød endelig op, understreger han.

Herunder: MFP'ere på skydebanen


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring