Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Motorbåden på slæb efter HVIDSTEN har selskab af HVIDSTEN's gummibåd. Foto: Jens Warnock.

Motorbåd stod på stengrund i Øresund

Marinehjemmeværnet fra Holmen i København har torsdag aften taget en motorbåd på slæb. Motorbåden med tre personer om bord var gået grundigt på grund på en samling sten og kunne ikke komme fri.

15-06-2017

​Af Ninna Falck

En besætning fra Flotille 369 Holmen på otte mand under ledelse af fartøjsfører, premierløjtnant Jens Warnock, var torsdag aften ude på en aftensejlads om bord på MHV-fartøjet MHV 907 HVIDSTEN.

Det var en smuk aften med stille vejr, og der var lidt ekstra hygge i dagens anledning, da man var ude på den sidste sejlads med en af besætningsmedlemmerne.

Motobåd på grund ved Saltholm
- Vi lå og øvede ud for Tårnbæk nord for København, da vi blev ringet op af vagthavende ved JOC (Joint Operations Centre) klokken 20.00. Han bad os om at sejle til Saltholm for at se til en grundstøder, fortæller Jens Warnock.

Efter en times sejlads, var HVIDSTEN fremme ved grundstøderen, som lå på grund ved Saltholm, der ligger øst for Amager. Det var en mindre motorbåd med tre mand om bord. De var gået den forkerte vej rundt om en bøje og lå nu på stensætningen rundt om bøjen. De kunne ikke selv komme fri, og propellen på motoren havde taget skade ved mødet med stenene.

Alle mand til styrbord
- Vi sendte gummibåden ind til dem. De fik alle tre mand til at rykke sammen og hænge ud over den ene side af motorbåden, så den kunne krænge og trækkes forsigtigt fri af grunden, siger Jens Warnock

Herefter trak gummibåden motorbåden hen til HVIDSTEN, hvor man riggede et slæb til, efter at have forvisset sig om, at mortobåden ikke var sprunget læk under skrogets møde med stenbunden. De tre mand havde det fint ude i motorbåden, så de valgte at blive der, medens de stille og roligt blev trukket af sted til den nærmeste havn med en kran.

- Det har været en dejlig aften og næsten havblik. Men det er godt nok skiftet, og nu vælter regnen ned, fortæller Jens Warnock klokken 23.00 ude fra HVIDSTEN.

Der blev sejlet stille og roligt med 4.5 knob, og HVIDSTEN var først tilbage i basehavnen på HOLMEN klokken 01.00. Så det blev en noget længere farvelsejlads for det afgående besætningsmedlem end beregnet, og de otte frivillige måtte klare sig med lidt mindre søvn, inden de skulle møde på arbejde fredag.

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring