Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​De to marinehjemmeværnsfartøjer, de to besætninger og Marinehjemmeværnets fane i Klaipeda i Litauen. Foto: Flemming Buch

Repræsenterede Danmark ved Litauisk flådejubilæum

Litauens flåde fejrer 25 års jubilæum. To Marinehjemmeværnsfartøjer tog mandag turen til den Litauiske havneby Kleipeda for at repræsentere Danmark. CARINA og HOLGER DANSKE’s besætninger trodsede stiv kuling og 5,5 meter bølger på turen gennem Østersøen.

05-07-2017

Af Ninna Falck

​Marinehjemmeværnets nye fane har nu krydset Østersøen og været på visit i Kleipeda, hvor Litauen har fejret sin flådes 25 års jubilæum.

”Vi blev anmodet af Søværnet om at påtage os opgaven med at repræsentere Danmark ved jubilæet”, forklarer løjtnant Flemming Buch, fartøjsfører om bord på MHV 912 HOLGER DANSKE fra Flotille 251 Kalundborg.

Flemming Buch stod i spidsen for den lille danske delegation, der ud over de 11 gaster om bord på HOLGER DANSKE bestod af tolv gaster om bord på MHV 802 CARINA fra Flotille 366 Vestegnen.

De 23 gaster og Marinehjemmeværnets fane har i løbet af tirsdagen repræsenteret Danmark ved parader og andre arrangementer med deltagelse af en stribe officielle repræsentanter fra ind- og udland – herunder den Litauiske forsvarsminister.

”Det er gået rigtigt fint, og vi har også holdt åbent skib tirsdag og har haft virkelig mange besøgende om bord”, fortæller Flemming Buch

Stiv kuling: Østersøen bed fra sig
Flemming Buch fortæller, at onsdag står den på en 420 sømil lang hjemtur med 38 timers sejlads – i hvert fald for HOLGER DANSKE’s besætning, der jo skal lidt længere end CARINA. Og det kan kun blive en bedre hjemtur end turen ud.

”Du skal alligevel høre om vores tur herop”, fortæller Flemming Buch i telefonen fra Kleipeda tirsdag eftermiddag, ”Vi sejlede i stiv kuling i Østersøen. Bølgerne var op til 5,5 meter, og om bord på CARINA (som er lidt mindre end HOLGER DANSKE red.) var man i den grad udfordret. Det var en helt speciel tur, og vi har om bord på HOLGER DANSKE været oppe på en topfart på 21,5 knob”

Her onsdag klokken 17.30 ligger HOLGER DANSKE i Østersøen mellem Karlskrona og Gdansk, så det når at blive godt op ad torsdag, inden Flemming Buch og hans besætning er tilbage i Kalundborg – især hvis de ikke sejler over den normale topfart, som jo blot ligger på 13 knob.

Herunder:
Der er 420 sømil fra Kalundborg til Kleipeda. Udklip fra Google Maps


 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring