Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Det bliver uden tvivl flot at se de mange fartøjer i Struer Havn.

Så gør fartøjsførerne klar til MHV Landsøvelse

Et justeret program – for ændringer er jo enhver planlæggers tro følgesvend – er nu sendt fra øvelsesledelsen til alle fartøjsførere ved MLØ 2018. Og de kan godt forberede deres besætninger på en udfordrende weekend, hvor overraskelserne lurer …

23-05-2018

Af Ninna Falck - Foto: Per Lynge​

Alle fartøjsførere, som har meldt sig til Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2018 (MLØ), har nu fået information om, hvordan weekenden 1. -  3. juni kommer til at se ud. Altså det man indtil videre vil løfte sløret for …

Det bliver et øvelses-set up, der ikke helt kommer til at ligne de sædvanlige fredelige rednings- og havmiljøøvelser, besætningerne er mere vandt til.

Krigsmanøvrerulle og maskingevær
Der skal opereres under andet end nødvendigvis helt fredelige beredskabsgrader med anløb og afgang fra havn under egensikring i krigsmanøvrerulle mm.
 
Fartøjerne bliver delt op i grupper, som får tildelt ansvarsområder. De skal bidrage til billedopbygning til OPCON i Struer, som vil styre en operation, hvor der vil forekomme eskorteopgaver og tilgå ’hændelser’, der skal handles på ude om bord på fartøjerne.
 
Gamle og nye dyder vil blive pudset op, og besætningerne kan godt forberede sig på at genopfriske sådan noget som ’flagsignalering’ og ’2. beredskabsgrad’, og så skal fartøjerne medtage såvel karabiner som maskingeværer.
 
Og øvelsen slutter jo ikke ved aftensmadstid … Det fremgår tydeligt af det udsendte program for øvelsesdagen, lørdag den 2. juni, som også vil æde sig ind på søndagen:
 
Øvelsesprogrammet:
​08.00 - 08.33
Parade på kajen ved Chef for Marinehjemmeværnet, 
Kommandør Henrik Holck Rasmussen
​08.30 – 08.45
​Generel orientering om øvelsen ved Chef for Flotille 122 Thyborøn, kaptajnløjtnant Henning Kristensen
​08.45 – 09.30

​Briefing for fartøjsførere, ledere, observatører m.m.
Ombordtagning af ammunition på fartøjerne.


09.30 – 09.55


Fartøjsførerbriefing ombord i fartøjerne – klargøring til sejlads

​09.55 ​Alle fartøjer klar til afgang


​ØVELSE…


ØVELSE…        ØVELSE…

​03.00 – 04.00 ​Ankomst til havn, og ENDEX for denne del af øvelsen (søndag morgen).
 
Øvelsen byder ganske sikkert på den udfordring for fartøjsføreren at disponere sit personel under øvelsen, så der bliver mulighed for hvile undervejs - og ikke mindst; så alle er klar til det mere fornøjelige arrangement søndag, hvor der er planlagt sjove aktiviteter og fællesspisning for alle i Struer Havn.
 
Vi ses i Struer!
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring