Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Politiet sejlede med i de tre MHV-gummibåde

Sikkerhed til søs ved Aalborg Regatta

Marinehjemmeværnet fra Aalborg var i den forgangne weekend ude med politiet for at sørge for sikkerhed og orden til søs. Aalborg Regatta byder på mange events og besøg af mange skibe. Og ved store aktiviteter til søs, er der altid noget at holde øje med.

15-06-2017

​Tekst og foto: Allan Schmidt

I weekenden 9-11 juni afholdtes der Aalborg Regatta i Limfjorden. Aalborg Regatta er et årligt maritimt event, hvor mange skibe som f.eks. det polske skoleskib, tremasteren MIR besøger byen. Søværnet var også tilstede med patruljefartøjet NAJADEN. Som ny gæst deltog også i år det norske museumsskib, minestrygeren KNM ALTA, som var inviteret på baggrund af en opfordring fra Marinehjemmeværnet.

Løste mange opgaver
Flotille 114 Aalborg-Hals deltager hvert år i Aalborg Regatta og løser en række opgaver under arrangementet. Flotillen stod bl.a. for at sikre, at havneområdet var frit under et fantastisk Powerboat show. Det skete med venligt udlån af gummibåde fra MFP flotillerne 116 og 125 samt denne gang også venligt udlån af MHV 811 APOLLO, da Flotille 114’s eget fartøj, MHV 816 PATRIOTN var forsinket på værft, stod. Opgaverne til søs blev løst i samarbejde med politiet, som havde personel udstationeret i både gummibåde og på fartøjet.

Stor interesse for åbent Skib
Hen over perioden var der åbent skib på alle de fremmødte skibe. Også på MHV 911 APOLLO, hvor der var rigtig mange besøgende. Interessen for både skibet, og dets udstyr var stor, men publikum var i høj grad også nysgerrige for at høre om Marinehjemmeværnets opgaver

Efter arrangementet var der stor ros til marinehjemmeværnet, da de ønskede opgaver var løst langt over forventning.

Herunder:
Der var mange besøgende ved Åbent SKib om bord på APOLLO

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring