Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Marinehjemmeværnets gummibåd var ude ved fragtskibet tre gange i løbet af aftenen/natten. Arkivfoto af MHV gummibåd.

Spiritussejlads: Sejlede politi ud til fragtskib i nat

Marinehjemmeværnet fra Kalundborg var i nat ude med politiet og en læge. En fuld russisk kaptajn havde sejlet et fragtskib på grund lige ud for Kalundborg Havn.

28-05-2017

​Af Ninna Falck

En fuld russisk kaptajn og hans besætning fik natten til søndag besøg af politiet og en læge, som blev sejlet ud til fragtskibet af frivillige fra Marinehjemmeværnet.

Ud til grundstøder med politiet
Klokken 21.05 blev Flotille 251 Kalundborg kontaktet af Forsvarets Joint Operations Centre (JOC). I forbindelse med, at det 74 meter lange fragtskib NORRVIK var gået på grund lige ud for Kalundborg Havn, skulle politiet ud og kigge nærmere på grundstøderen. Her er det meget ofte Marinehjemmeværnet, der bliver anmodet om at stille med gummibåd og besætning for at støtte politiets indsats til søs.

Så snart to betjente fra Midt og Vestsjællands Politi var fremme i Kalundborg Havn, sejlede man klokken 21.42 af sted med gummibåden fra det lokale MHV-fartøj, MHV 912 HOLGER DANSKE. Kontaktofficer, Arly Hansen, blev om bord på HOLGER DANSKE, hvor han klarede radiokontakten med gummibåden og med JOC.

Mistanke om alkoholsejlads
Gummibåden var hurtigt ude ved NORRVIK, hvor politiet fik alvorlig mistanke om, at den russiske kaptajn var beruset. Det skal konstateres af en læge, og en kvindelig læge fra lokalområdet fik den opgave.

”Så sejlede gummibåden tilbage til Kalundborg Havn og hentede den kvindelige læge, og hun var af sted klokken 23.45”. forklarer Arly Hansen.

Ude på fragtskibet fil lægen hurtigt klaret alkoholtest og blodprøver. Kaptajnen blev konstateret beruset, og skibet fik sejladsforbud. Herefter blev lægen og politifolkene sejlet tilbage og sat i land.

Vi holder øje med jer!
”Efter midnat ringer JOC og siger: Nu sejler han! Og så fik vores to gummibådsgaster besked om at sejle ud og observere, hvad der foregik”, siger Arly Hansen.

Besætningen på NORRVIK var lykkedes med at komme af grunden. De flyttede nu blot skibet 300 – 400 meter nordpå og kastede anker. De måtte jo ikke sejle videre, og de kan heller ikke have været tvivl om, at der blev holdt øje med dem.

”Han var jo fra start sejlet den forkerte vej rundt om en bøje og havnet på lavt vand på den forkerte side af sejlrenden. Nu kastede han så anker på den anden side af sejlrenden. Da vores folk havde konstateret det, sejlede de retur, og vi var alle klar til at tage hjem klokken 01.30”, fortæller Arly Hansen.

Læs mere om sagen hos dr.dk her

(’Folk fra Søværnet’ i artiklen fra dr.dk/Ritzau er Marinehjemmeværnets gaster. Marinehjemmeværnet bruger samme gummibådsdragter som Søværnet – og der står ’Søværnet’ på ryggen. Det giver anledning til misforståelser)

Herunder:
1. NORRVIKs position ud for Kalundborg Havn. Kilde: Vesselfinder.com.
2. NORRVIK ud for Kalundborg i nat. Fotograf: Kim Trosbjerg, gummibådsgast i nat.






Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring