Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 808 LYRA var egentlig på opgave for politiet, da man opdagede en kajakroer i problemer.

Spottede kajakroer i problemer

Marinehjemmeværnet fra Faaborg fik under en sejlads i det stride vejr lørdag øje på nogle kajakroere, som ved nærmere øjesyn godt kunne bruge hjælp. Den ene roer blev taget med om bord og sejlede med i land.

16-10-2016
Tekst: Ninna Falck - Arkivfotos: Michael Whitmarsh

Marinehjemmeværnets Flotille 243 Faaborg havde lørdag en sejlads med politiet. 10 Marinehjemmeværnsgaster og to betjente fra Fyns Politi afgik fra Faaborg Havn klokken 09.30 om bord på MHV 808 LYRA.

”Politiet ville gerne ud og kontrollere havjægere, men det var nu ikke rigtigt vejr til havjagt. Der var jo kulingvarsel for alle områder”, fortæller fartøjsfører på LYRA, premierløjtnant Michael Whitmarsh, og fortsætter:

”Men vi tog ud for at kigge området igennem – blandt andet Helnæs Bugt, hvor det jo faktisk er forbudt at drive havjagt”.

Michael Whitmarsh havde sat to af sin skarpe gaster til at holde udkig, da havjægere godt kan ligge meget kystnært og være svære at få øje på. De fik ikke øje på nogen havjægere, men spottede i stedet to havkajakker 400- 500 meter fra land, hvor den ene roer var faldet i vandet.

”Det er normalt ikke et problem. Havkajakroere kan sagtens bjerge sig om bord igen, så vi sejlede forbi i første omgang”, fortæller Michael Whitmarsh, men man holdt nu alligevel øje med de to roere fra LYRA. Der var trods alt en vind på 15 meter i sekundet og ca. 1,5 meters bølger i området.

Faldt i vandet to gange
Da kajakroeren efter kort tid faldt i vandet igen, besluttede Michael Whitmarsh at sætte LYRA’s gummibåd i vandet med en gummibådsfører, en gummibådsgast og de to betjente fra Fyns Politi for at sejle hen og se, hvordan det stod til. 

Det viste sig, at den ene roer helt havde mistet kræfterne til at ro videre i det hårde vejr og gerne ville sejles i land af Marinehjemmeværnet. Den anden roer var ved godt mod og ville sejle både sin egen og makkerens kajak i land.

Vel om bord på LYRA fik den forkomne roer varmen og lidt at spise. Og efter man var kommet tilbage i havn i Faaborg omkring klokken 15.30, sørgede Politiet for at transportere kajakroeren hjem igen.

Selvom et MHV-fartøj er ude i et andet ærinde, så har besætningen altid et øje på, hvad der i øvrigt foregår på vandet. Og det sker, at der er brug for hjælp.

”Jeg har prøvet det flere gange, også at folk har vinket os hen til dem, fordi de havde problemer. Og man holder selvfølgelig især et ekstra øje med tingene, når det er dårligt vejr”, understreger Michael Whitmarsh. 

Herunder: MHV 808 LYRA i havn (arkivfoto)



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring