Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Arkivfoto af ANTARES i front under sejlads i Østersøen. Foto: John Strøbæk.

Styrede eftersøgning i Øresund

​Marinehjemmeværnet fra Skovshoved fik søndag eftermiddag ansvaret for at lede en eftersøgning i Øresund. En motorsejler havde observeret en kæntret sejlbåd og slog alarm.

25-06-2017

Af Ninna Falck

En besætning på ni mand fra Flotille 363 Skovshoved under ledelse af fartøjsfører premierløjtnant Axel Miethe var søndag ved at sejle deres fartøj, MHV 809 ANTARES, hjem fra værft, da de blev alarmeret af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) klokken 15.05.

En motorsejler havde slået alarm, da han havde observeret en sejlbåd kæntre med to personer en halv til en hel sømil ud for Vedbæk, nord for København.

- Vi lå lige ud for Humlebæk, og så var det ellers bare med at komme derned, forklarer Vagn Damgaard, der sejlede som navigatør på ANTARES.

Fik ansvaret
ANTARES blev herefter udpeget til On Scene Coordinator (OSC). Det betyder, at Axel Miethe og hans besætning nu havde ansvaret for lede eftersøgningen i Øresund.

I eftersøgningen deltog en af Forsvarets redningshelikoptere, to både fra redningsberedskabet, tre – fire civile både samt ANTARES selv og ANTARES’ gummibåd.

- Det gik udmærket. Der var fine vejrmæssige forhold at søge i, og vi har søgt i området fra Rungsted til Skodsborg. Vi har haft ANTARES’ gummibåd til at søge tæt på kysten, og søgeområdet for os andre gik 1,5 sømil ud i Øresund, forklarer Vagn Damgaard.

Intet spor efter kæntret sejlbåd
Der blev søgt intensivt indtil klokken 17.30, hvor JRCC kontaktede ANTARES og afblæste eftersøgningen.

- Vi fandt intet, og der var ingen af de civile både, vi kaldte op på vores vej, der havde set noget. Heller ikke de små fiskerbåde, som har ligget i området hele tiden, havde set noget, fortæller Vagn Damgaard.

Om bord på ANTARES kunne Axel Miethe nu sætte kursen hjemad mod basehavnen i Skovshoved med ankomst klokken 17.30 efter en fin indsats til søs af den slags, hvor man siger: Hellere én gang for meget end én gang for lidt!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring